Aksaray
DOLAR31.9682
EURO35.0861
ALTIN2417.2

Üzüntüden Şiştiğini Düşündüğü Karnından 5,5 Kilogramlık Kitle Çıkarıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Üzüntüden Şiştiğini Düşündüğü Karnından 5,5 Kilogramlık Kitle Çıkarıldı
Aksaray'da operasyonu gerçekleştiren Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Rıfkı Karabatak:"Hastamız şimdi düz bir karınla yeniden doğmuş gibi hayatına devam edecek. Yumurtalık kisti kadın hastalarda görülen bir durum ancak bu şekline az rastlanıyor"

Rahatsızlıklarından kurtulan Nilüfer Dikme: “Yaklaşık 11 ay önce kardeşimi kaybettim, üzüntü nedeniyle oluyor sanmıştım. Maalesef öyle değilmiş. Hastaneye 59 kilogramla geldim, 53 kilogram olarak gideceğim. Hafiflediğimi hissediyorum" Aksaray'da çeşitli rahatsızlıkları nedeniyle hastaneye başvuran kadının karnından, iç organlarını sıkıştıran 5,5 kilogramlık kitle başarıyla çıkarıldı. Kent merkezinde yaşayan 46 yaşındaki Nilüfer Dikme, karnındaki şişkinlik, halsizlik ve bulantı şikayetiyle kentteki bir özel hastaneye gitti. Tetkiklerde karnında kitle tespit edilen Dikme ameliyata alındı.

 Kitle karın bölgesini doldurmuş

Hastane Başhekimi ve Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Rıfkı Karabatak tarafından yapılan ameliyatta, kadının karın bölgesinden 50 santimetre uzunluğunda, 25 santimetre genişliğinde 5,5 kilogram ağırlığındaki kitle çıkarıldı. Karabatak, AA muhabirine, yaklaşık üç aydır süren şişlik şikayetiyle hastaneye başvuran hastanın muayenesinde, karnın içini tamamen kaplayan bir kitle tespit ettiklerini söyledi. Büyük kitle olduğu için kanser riskini göz önüne alarak birtakım tetkikler ve görüntüleme yaptıklarını anlatan Karabatak şöyle konuştu: “Ameliyat öncesi her türlü riskleri hastamızla paylaştık. Hastamız da sağ olsun bize güvendi ve başarılı bir operasyon gerçekleştirdik. Sanki büyük bir karpuz büyüklüğündeki yumurtalık kistini çıkardık. Kitle, hastanın karnında çok hızlı büyüme yapmış ve adeta karın bölgesinin tamamını doldurmuş. Kitle aynı zamanda bağırsakları ve diğer organları sıkıştırmış. Hastamız şimdi düz bir karınla yeniden doğmuş gibi hayatına devam edecek. Yumurtalık kisti kadın hastalarda görülen bir durum ancak bu şekline az rastlanıyor."

Kendisini hafiflemiş hissediyor

Nilüfer Dikme ise ağrısının olmadığını, karnındaki şişlik kendisini rahatsız edince hastaneye gittiğini dile getirdi. Doktorunun karnında büyük bir kitle olduğunu söylediğinde şaşırdığını belirten Dikme, "Allah'a şükür hocam ameliyat etti ve kitleden kurtuldum. 50 santimetrelik bir şey çıktı karnımdan şok oldum. Yaklaşık 11 ay önce kardeşimi kaybettim. Üzüntü nedeniyle oluyor sanmıştım. Maalesef öyle değilmiş. Hastaneye 59 kilogramla geldim, 53 kilogram olarak gideceğim. Hafiflediğimi hissediyorum." dedi. (AA)

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 1
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Otomobil İle Traktör Çarpıştı, 3 Kişi YaralandıÖnceki Haber

Otomobil İle Traktör Çarpıştı, 3 Kişi Ya...

Tırda 9 Milyon 830 Bin Kaçak Makaron Ele GeçirildiSonraki Haber

Tırda 9 Milyon 830 Bin Kaçak Makaron Ele...

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar