Aksaray’da 2018 yılında vatandaşların tepkilerine neden olan ve özellikle de hırsızlık olayları konusunda sorumlu tutulan at arabaları uzunca bir sürenin ardından sokak aralarında görülmeye başlanırken asayiş endişeleri de artmaya başladı.
Aksaray’da 2018 tarihine kadar sokak aralarında sıklıkla görülen ve meydana gelen kazalar kadar hırsızlık olayları konusunda da sorumlu tutulan at arabaları için 2018 yılında alınan karar sonrası atların toplanması ve yerlerine 3 tekerlekli halk arasında triportör adı verilen araçların dağıtılması ile son bulan sürecin üzerinde geçen 8 yılın ardından Aksaray’ın bazı mahalle aralarında at arabaları yeniden görülmeye başlandı.
Özellikle geçmişte olduğu gibi hırsızlık başta olmak üzere birçok konuda şikayete konu olan bu araçlar ile araç sürücüleri konusunda gerekli adımların atılması gerektiğini savunan vatandaşlar “Yasak olan hiçbir araç sokaklarda dolaşmamalı” diyerek yaptıkları açıklamada; “Aksaray’da son yıllarda görmediğimiz at arabalarını yeniden sokak aralarında görmeye başladık. Bu araçların sayısı artmaya da başladı. Hurda toplama bahanesi ile kenar mahallelerdeki müstakil evlerin müştemilat ve bahçelerine girmekten endişe etmeyen bu kişilerin sokaklarda dolaşmasını istemiyoruz.
Güven ortamının bozulması bu şehirde en son istediğimiz şey. Bununla beraber yine triportör veya elektrikli bisiklet adı verilen ve hurda toplamakta kullanılan araçların da trafikte plakasız dolaşımlarına neden izin veriliyor? Bunun da açıklanmasını istiyoruz. Bizim kimsenin ekmeği ile derdimiz yok ama insanlar girmemeleri gereken yerlere girip almamaları gereken şeyleri alıyorlarsa bunun adı ekmek davası değil hırsızlık olur. Bizler alın teri ile ekmek kavgası içerisindeki kimseye bir şey demiyoruz ama bu kişiler de aynı şekilde sokak aralarında gezip gördükleri her şeyi alma haklarının olduğunu düşünüyorlar. Geçmişte bu atlar belediye ve valilik kararı ile toplanarak şehirden çıkartıldı. Aradan geçen 8 senede yeniden ortaya çıkmaya başladı. (Haber: Cumali DAĞ)
Yorum Yazın