Aksaray
DOLAR31.9682
EURO35.0861
ALTIN2417.2

Tezgâhlar Rengârenk

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Tezgâhlar Rengârenk
Ramazan Bayramına sayılı günler kala bayram şekerleri görücüye çıktı. Pazar yerleri dâhil şehrin pek çok yerinde açılan şeker tezgâhları renkli görüntülere sebep oluyor.

Ramazan bayramına 4 gün kala bayram hazırlıkları da sürüyor. Evlerde devam eden bayram temizlikleri sürerken bayramlarda konuklara ikram edilecek olan bayramların vazgeçilmez tadı şeker ve lokumlarda alıcılarını bekliyor. Şehir merkezinde pek çok noktada sergilenene bayram şekerlerine ilgi oldukça fazla olurken bu seneki fiyatlar vatandaşların şeker tercihlerinin değişmesine neden oldu.

Şeker ve lokum almak için zincir market ve AVM’leri tercih ettiklerini belirten vatandaşlar yaptıkları açıklamalarda; “11 Ayın Sultan’ı Ramazan ayının sonuna geldik. Artık son hafta içerisindeyiz. Çarşı ve pazarda şeker lokum tezgâhları kurulmaya devam ediyor. Bu sene fiyatlar çok pahalı geldi ama yapacak bir şey yok. Elimizdeki bütçe oranında tercihler yapıyoruz. Tercih artık genelde marketlerden yana oluyor. Onların fiyatları sanki biraz daha uygun gibi. Bayram hazırlıklarını son güne bırakmamak için şimdiden alışverişimizi yapmak istedik. Tüm hemşerilerimizin bayramlarını kutluyoruz” derken bayram şekerlerine ilgiden memnun olduklarını belirten esnaflar ise yaptıkları açıklamalarda; “Bayrama sayılı günler kala tezgâhlarımızı ayarladık. Tezgâhı ilk açtığımız günden beri ilgi son derece iyi. Elbette hemşerilerimiz bütçeleri oranında ve çeşidinde şeker alıyorlar ama alıyorlar. Bu sene fiyatlar tahmin edildiği gibi. Rakam olarak çok fazla eleştirileri alıyoruz. Ancak bu fiyatları bizler belirlemiyoruz. İl genelinde şeker ve lokum fiyatları genel itibariyle neredeyse eşit durumda. Şimdiden çeşitlerimiz kırılmaya başladı. Bu sene daha fazla lüks olmayan şeker gurubuna ilgi var. Fiyatları nedeniyle geçtiğimiz yıllarda ilginin fazla olduğu guruplar tahmin edildiği gibi ağır satılıyor. Ancak son güne kadar büyük oranda tezgâhları boşaltırız. Her yıl Ramazan bayramı öncesi satışlarımız iyi oluyor. Kurban bayramında ise daha çok eksikler tamamlandığından daha az satış yapıyoruz. Şimdiden Hemşerilerimizin bayramlarını kutluyoruz” dediler. (Haber: E.BUDAK)

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
İlaç İçti Hastanelik OlduÖnceki Haber

İlaç İçti Hastanelik Oldu

“Sanal Mağazalar Bayramlık Pazarını da Ele Geçirdi”Sonraki Haber

“Sanal Mağazalar Bayramlık Pazarını da E...

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar