Aksaray
DOLAR31.9682
EURO35.0861
ALTIN2417.2

“Sanal Mağazalar Bayramlık Pazarını da Ele Geçirdi”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
“Sanal Mağazalar Bayramlık Pazarını da Ele Geçirdi”
İnternet ortamından alışverişe alışan vatandaşlar bayramlık alışverişlerinde de daha çok sanal mağazaları tercih etmeye başladı.

Son yıllarda özellikle de pandemi ile daha fazla tercih edilen sanal alışverişlere ilgi artmaya devam ederken sanal mağazalar bayram alışverişlerinde de beklenenden fazla tercih edilmeye başladı. Özellikle gençlerin ilk tercihi olan internet ortamından satışlarda teslimat süreçlerindeki sıkıntıların aşılamamasına rağmen bu sene bayram için de birçok kişi internet ortamını tercih etti.

Fiyat indirimleri, çeşit fazlalığı ve iade kolaylığı nedeniyle gençlerin daha çok ilgi gösterdiği mağazaların önlerindeki en büyük sorununun teslimat süreci olduğunu belirten vatandaşlar yaptıkları açıklamalarda; “Bayramlık alışverişlerimizi de internet ortamından yapmak durumunda kalıyoruz. Bu alışveriş sistemi hem daha ekonomik hem de iade kolaylığı ile bizleri çok fazla mağdur etmiyor. Ürün çeşidi çok fazla. İl genelinde elbette birçok dükkân var ama çeşit genelde tek tip gibi. Zaten zincir büyük mağazalar ile genç kitle çarşı merkezinden kopmuştu. Bu ürünleri tercih ediyor ve beğenmezsek çok kolay şekilde de iade ediyoruz. Bu Aksaray’dan aldığımız ürünlerde mümkün olmuyor. Bu nedenle burası çok daha cazip geliyor. Bu satış sisteminde en büyük sorun teslimat süreci. Kargolanan ürünler çoğu zaman geç gelirken çoğu zaman da sadece mesaj yoluyla “adreste bulunamadınız, gelip şubeden alın” deniliyor. Bu sorunu ne yazık ki Aksaray’da bir türlü aşamadılar” eleştirisinde bulunurken bayramlık ürün satan esnaflar da geçmişteki yıllara göre işlerinde düşüş olduğunu belirterek yaptıkları açıklamalarda; “Ramazan bayramı hazırlıkları şehrin dört bir yanında sürüyor. Elbette ne hazırlıklar ne de eski hareket yok. Geçmişte en az bayrama 15 gün kala çarşı merkezinde bir hareketlilik yaşanırdı. Bu sadece son 2-3 gün olmaya başladı. Sanal mağazaları daha fazla gençler tercih ettiğinden bizler çok fazla etkileniyoruz. Zaten genç kitle yıllar öncesinde diğer ulusal denilen mağazaları tercih ediyordu. Yani onlarda bir sıkıntı vardır. Kapalı çarşının müşterisi genel olarak değişmiyor. Müşterilerimiz için hazırlıkları yaptık ancak işler gerçekten çok durgun bunun en büyük nedeni de zorlaşan hayat koşulları. Hemşerilerimiz artık kılık kıyafet alışverişlerini 2’inci veya 3’üncü sıraya atmaya başladılar” dediler. (Haber: E.BUDAK)

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Tezgâhlar RengârenkÖnceki Haber

Tezgâhlar Rengârenk

Bayram Telaşı Otogara YansıdıSonraki Haber

Bayram Telaşı Otogara Yansıdı

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar