Aksaray
DOLAR31.9682
EURO35.0861
ALTIN2417.2

Sürücüler Bu Yolda Düzenleme Bekliyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Sürücüler Bu Yolda Düzenleme Bekliyor
Aksaray merkez ile sanayi bölgelerini birbirine bağlayan 10’uncu bulvarda yaşanan trafik yoğunluğu sürücüleri çileden çıkartırken bölgedeki sürücü kursu araçları da trafik açısından büyük sorun oluşturmaya başladı.

Aksaray’ın en kalabalık iş sahalarından olan yeni sanayi sitesinin taşınması ve Organize Sanayi Bölgesine ulaşım için kullanılan Yavuz Sultan Selim Mahallesi ortasından geçen 10’uncu bulvarda trafik yoğunluğu her geçen gün artarken toldaki tümsekler ile sürücü kurslarına ait eğitim araçlarının sürekli cadde üzerinde bulunmaları trafiğin adeta felç olmasına neden oluyor. Özellikle sanayi sitesinin bölgeye taşınmasıyla beraber artan yoğunluk özellikle mesai saatlerinde had safhaya çıkarken sürücüler yol ve trafik düzeniyle ilgili düzenleme yapılması gerektiğini söylüyorlar.

Çok sayıda işçi servisinin sürekli olarak kullandığı güzergâhta uygulanan hız limitleri ile caddede çok sık şekilde bulunan hız tümseklerinden şikâyetçi olduklarını söyleyen sürücüler “Aksaray’da sanayi sitesinin taşınmasıyla beraber yeni bir bölgede daha trafik sorunu ortaya çıktı. Geçmişte bu bölgeyi sadece OSB’ye gidip gelen araçlar kullandığı için sorun çok fazla göze batmazken son aylarda sanayi sitesinin de bölgeye gelmesi ve yoğunlaşmasıyla trafik tam bir çileye döndü. Yavuz Sultan Selim mahallesinin ortasından geçen yol boyunca çok sık şekilde yerleştirilen hız tümsekleri trafiğin akması konusunda en büyük engel haline geldi. Bununla beraber trafiğin bu kadar yoğun olduğu bu yolun sürücü eğitim alanı olarak kullanılması da riski daha çok artırırken trafik açısından da büyük tehlikeye neden oluyor. Yolda kamyonet ve diğer ticari taşıtlar için uygulanan hız sınırı da ulaşım için büyük sıkıntı olmaya başladı. Yolda yapılan genişletme çalışmaları için yetkililere teşekkür ediyoruz ama hız sınırının da artık bu yola göre yeniden düzenlenmesi gerekiyor diye düşünüyoruz. Bu cadde üzerinde hız sınırının değiştirilmesini, tümseklerin tekrar gözden geçirilmesini ve sürücü kurs araçlarının daha sakin olan yola yani yeni açılan 50 metrelik bulvara yönlendirilmesini istiyoruz” dediler. (Haber: E.BUDAK)

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Gülağaç’ta Kaza: 1 ÖlüÖnceki Haber

Gülağaç’ta Kaza: 1 Ölü

Aksaraylı Çiftçiler “Sadece Can Suyu İstiyoruz”Sonraki Haber

Aksaraylı Çiftçiler “Sadece Can Suyu İst...

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar