Reklamı Geç
İrfan Çıtak
Aksaray
DOLAR32.3974
EURO35.2937
ALTIN2250.8

İnternet Bankacılığında Siber Saldırılara Dikkat!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İnternet Bankacılığında Siber Saldırılara Dikkat!
Teknolojik gelişmelerin hızla artması ve dijitalleşme süreci ile birlikte hayatımızın önemli bir noktasında bulunan internet ve mobil bankacılık hizmetlerinin kullanımı ve dikkat edilmesi gerekenler konusunda uzmanlar uyarılarda bulundu.

Özellikle internet kullanımının artması ile yaygınlaşan bankacılık uygulamalarının kullanımı çoğu zaman dolandırıcılık olaylarına davetiye çıkarabiliyor. Uzmanların sık sık uyarılarda bulunduğu internet uygulamalarının kullanımı noktasında siber saldırılara maruz kalan vatandaşlar maddi ve manevi kayıplar yaşayabiliyor. Bankaya gitmeden tek tuşla halledilebilen işlemler vatandaşlara kolaylık sağlarken dikkat edilmeyen noktalarda büyük zararlara yol açabiliyor. Vatandaşlara kolaylık sağladığı kadar güvenlik unsurlarının da göz ardı edilmemesi vurgusunu yapan uzmanlar mobil bankacılık uygulamalarının yalnızca resmi mağazalar üzerinden edinilmesi gerektiğine dikkat çekti. İnternet bankacılığı işlemlerince keylogger (tuş kaydedici) gibi casus yazılımlara karşı sanal klavye kullanılması gerektiğini vurgulayan uzmanlar bankacılık uygulamalarından çıkış işlemlerinin ekran penceresini kapatarak değil güvenli çıkış butonunu kullanarak gerçekleştirilmesi gerektiğine değindi.

İnternet güvenlik uzmanları internet bankacılığı parolasının ve cep telefonlarına gönderilen tek kullanımlık onay şifresinin banka personeli dâhil kimse ile paylaşılmamasına dikkat çekerek olası siber saldırılardan korunabilmek için bankacılık sisteminin ve uygulamasının güncel tutulması gerektiğini belirtti. Uzmanlar internet ve mobil bankacılıkta yaşanabilecek siber saldırılara karşı güncel ve lisanslı bir anti virüs programının kullanılması gerektiğini ifade ederek sistemlerdeki güvenlik duvarlarının aktif edilmesi gerektiğini aktardı. Vatandaşları internet ve mobil bankacılık uygulamalarını kullanırken mağduriyet yaşamamaları için uyaran yetkililer güvenlik unsurlarının göz ardı edilmemesi gerektiğini vurguladı. Bankacılık uygulamalarını kullanırken herhangi bir siber saldırı durumu ile karşılaşılması halinde hemen güvenlik güçlerine bilgi verilmesi gerektiğini söyleyen uzmanlar bankacılık uygulamalarının kullanımı konusunda ekrana gelen bildirimlerin de dikkatli okunması gerektiğini kaydetti. Siber saldırı ile mücadelede en önemli noktanın bilgilerin güvenliksiz ve açık şekilde paylaşılmasının yerine güvenlik çerçevesinde kullanılması olduğunu dile getiren uzmanlar vatandaşların bankacılık uygulaması konucunda bilinçli olması gerektiğini söyledi. (Haber: S. OLGUN)

Datakale.Net İnternet ve Bilişim Hizmetleri
Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kız Arkadaşı Tarafından Silahla Vurulan Polis Ağır YaralandıÖnceki Haber

Kız Arkadaşı Tarafından Silahla Vurulan...

Gelveri Gastronomi Festivali Güzelyurt’ta YapılacakSonraki Haber

Gelveri Gastronomi Festivali Güzelyurt’t...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar