Reklamı Geç
İrfan Çıtak
Aksaray
DOLAR32.3974
EURO35.2937
ALTIN2250.8

Esnaflar “Tuzu Kuru Olanlar Kapansın Çağrılarına Başladılar”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Esnaflar “Tuzu Kuru Olanlar Kapansın Çağrılarına Başladılar”
Koronavirüs salgının ilk gününden bu yana desteksiz şekilde ayakta kalmaya çalışan yerel esnaflar vatandaşların bir bölümü ve bazı siyasilerin tam kapanma çağrılarına tepki göstererek “Rahatı yerinde olan,çeki,senedi olmayanlar ve devlete sırtlarını dayayanlar neden anlasın ki esnafın derdinden” dediler.

Koronavirüs salgınının ülkemizde ilk görüldüğü 2020 Mart ayından beri en çok vaka sayılarının görülmeye başlaması ile birlikte yeni tedbirler ve kısıtlamalar da hayatlarımızda kalıcı olmaya başladı. Ancak son hafta itibari ile vakaların artmaya devam etmesi özellikle tam kapanma söylentilerini arttırdı.

Özellikle sosyal medya başta olmak üzere bir çok yerde kapatılsın çağrıları gelirken esnaflar çağrılara tepki göstererek “Rahatı yerinde olan,çeki,senedi olmayanlar ve devlete sırtlarını dayayanlar neden anlasın ki esnafın derdinden” diyerek başladıkları açıklamalarında; “Koronavirüs salgınının başladığı ilk günlerde Aksaray’da herkes belli bir kural ile hayatına devam etmeye çalışıyor sadece işi olanlar çarşı ve pazara çıkıyordu. Ancak ilerleyen günlerde gerek turistik alanlardaki gevşemeler gerek televizyonda  gördükleri ile tedbir gevşemeye başladı. Bu günlere geldiğimizde son bir yılın en olumsuz tablosunun yaşandığı haftayı yaşıyoruz. Ülke genelindeki korona vakaları her geçen gün yeni rekorlar kırıyor. Ramazan ayının başlamasıyla özellikle sosyal medya platformları başta olmak üzere çoğunluğu memur veya emekli yani belli bir gelir seviyesi olan kişiler kapatılsın çağrılarına başladı. Bu kişilere sormak gerekiyor Devletten maaşı olmayan işçi,esnaf ve diğer vatandaşların geçimlerini sizler mi sağlayacaksınız. Bir gün maaşlarınız geç yattığında kıyametleri kopartıyorsunuz ancak bu ülkede esnaf ve işçiler son bir yıldır ne çekiyor diye bir kere dönüp bakmıyorsunuz.

Tam kapatılsın elbette bu hastalık tamamen bitecekse kapatılsın. Ama hafta sonları olduğu gibi sadece yerel esnaf evine kapatılıp vatandaş AVM’lerde gezecekse kapanmanın kime ne faydası olacak. Kapanma olursa bizlerin kredileri,çekleri,senetleri,dükkan kiraları ve işçi giderleri ne olacak? Bunları kim ödeyecek. Zaten son bir yıldır sadece batmamaya çalışıyoruz şimdi çıkmış tuzu kurular tamamen kapanın diyorlar. Devlet yetkililerimize sesleniyoruz;

Hafta sonları sokaklarda gezenler ne iş yapıyorlar?

Ekmeğini yapan ya da günler öncesinden alan bir millet olarak fırınlar neden açık?

Zincir market adı altında tüm ülke esnafını yok eden işletmeler neden açık?

Elinde 2 ekmekle akşama kadar Aksaray’ı baştan başa gezen amcalara neden göz yumuyorsunuz?

Önce bu kapanma kurallarına herkes uysun daha sonra esnafları tamamen kapatın da kurtulun” dediler. (Haber:E.B)

Datakale.Net İnternet ve Bilişim Hizmetleri
Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 1
    KIZGIN
Yem Fiyatlarına Gelen Zamlar Üreticileri Zora SokuyorÖnceki Haber

Yem Fiyatlarına Gelen Zamlar Üreticileri...

İşte Ramazan KısıtlamalarıSonraki Haber

İşte Ramazan Kısıtlamaları

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar