Aksaray
DOLAR31.9682
EURO35.0861
ALTIN2417.2

Araç Sayısı 140 Bine Yaklaştı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Araç Sayısı 140 Bine Yaklaştı
Aksaray il genelinde 68 plaka ile tescil edilen araç sayısı 138 bin 135’e yükseldi.

Kısa adı TÜİK olan Türkiye İstatistik Kurumu ülke geneli ve illerdeki motorlu kara taşıtı istatistiklerini açıkladı. TÜİK verilerine göre 31 Mayıs 2022 tarihi itibari ile Aksaray’daki motorlu kara taşıtı 138 bin 135’e yükselirken bu araçların dağılımı ise; 71 bin 193 otomobil, 21 bin 882 traktör, 19 bin 827 kamyonet, 14 bin 966 motosiklet, 6 bin 896 kamyon, bin 442 minibüs, bin 358 otobüs ve 571 özel amaçlı araçlar (İş makineleri) olarak sıralandı.

TÜİK’in açıkladığı veriler sadece Aksaray’da tescil edilen araçları kapsadığından yukarıdaki rakamlara il dışında tescilli olan ancak Aksaray’da bulunan araçlar dahil edilmedi.

Aksaray’a denk olarak kabul edilen illerden Nevşehir’de 132 bin 614, Niğde’de 115 bin 578, Kırşehir’de 72 bin 234 ve Kırıkkale de ise 69 bin 923 araç bulunuyor. Yıllardan beri bu alanda rekoru çevre illere bırakmayan Aksaray’da artan trafik sorunu ve alternatif güzergahlardaki sorunlar ise trafik çilesini arttırırken araç sayıları ve trafik sorunu hakkında açıklamalarda bulunan vatandaşlar ise açıklamalarında; “Önemli bir çok konuda ilk sıraları göremeyen ilimiz arsa ve daire fiyatları ile araç sayısı konusunda ilk sırada yer alıyor. Özellikle ildeki trafik sorunu bu açıklamalara rağmen çözülebilmiş durumda değil. Çevrede yeni yapılaşan yerlerde trafik sorunu için çalışmalar olsa da Atatürk bulvarı,Cumhuriyet bulvarı ve çarşı merkezindeki sokak aralarında sıkıntı her geçen gün yeni boyut kazanıyor. Özellikle dar veya geniş demeden buldukları her yere araç park eden kişiler nedeniyle trafik keşmekeşe dönüyor. Bu kişiler keyfe keder araçlarını bırakıyor ve kendilerini uyaran kişilerle de kavga çıkartıyorlar. Bununla beraber şehrin giriş ve çıkışlarının sınırlı olması trafik açısında daha büyük bir sıkıntı oluşturuyor. Özellikle eski sanayi caddesi ve çarşı merkezinde artık yol kenarındaki araç parklarının artık tamamen kapatılması ve araç bırakanların da uyarılmadan cezalandırılması gerekiyor. Anca bu şekilde bu trafik akıcı hale gelir. TÜİK Aksaray için yaklaşan tehlikeyi her ay duyurmasına karşılık atılacak somut adımları bekliyoruz. Bir sıra otopark verilen bir çok yer 2 sıra hatta bu alanda kendi rekorumuzu kırarak dönem, dönem de 3 sıraya çıkartıyoruz” dediler. (Haber:E.B)

Anahtar Kelimeler:
  • 1
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 1
    KIZGIN
Aman Dikkat!Önceki Haber

Aman Dikkat!

Ak Heyet Dernek ve Vakıf Yöneticilerini DinlediSonraki Haber

Ak Heyet Dernek ve Vakıf Yöneticilerini...

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar