Aksaray
DOLAR31.9682
EURO35.0861
ALTIN2417.2

Aman Dikkat!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Aman Dikkat!
Köy ve kasaba yollarında çalışmaya başlayan tarım araçları konusunda vatandaşlardan dikkatli olmaları istenirken tarım araçları ve bunların römorklarına reflektör taktırmayan çiftçiler de ikaz ışıkları konusunda uyarılıyor.

Tarım ve hayvancılık kenti olması nedeniyle 4 bir köşesi ekili tarım alanı olan Aksaray’da köy,kasaba ve şehirlerarası yollarda tarım araçları yoğunlaşmaya başladı. Geçmiş yıllarda bir çok ölümlü ve yaralanmalı trafik kazasının sebebi olarak gösterilen bu araçlar konusunda son yıllarda ışıklandırma ve reflektör uygulamaları son yıllarda kaza oranlarını azaltsa da yetkililer köy ve kasaba yolları başta olmak üzere tüm yollarda seyreden araç sürücülerini bu araçlar konusunda dikkatli olmaları konusunda uyarıyor. Özellikle Jandarma ve Polis ekipleri de yaptıkları sıkı denetimlerle ışıklandırma sistemleri ve reflektörler konusunda denetimlerini sürdürüyor.

Geçmişte yaşanan üzücü kazaların yaşanmaması için her iki tarafında dikkatli olmasını belirten vatandaşlar; “Tarım ve hayvancılık yatırımının fazla olması nedeniyle Aksaray ve çevresinde bu aydan sonra çeşitli tarım araçlarını akan trafik içerisinde görmek mümkün. Son yıllarda bu araçlar yola çıkarken eskiye nazaran daha dikkatli çıkarken seyir halinde olanlarda ışıklandırma sistemleri sayesinde önceden fark edilebiliyor. Buna rağmen bazı çiftçi hemşerilerimiz halen eski ışıklandırmasız römorklar ile trafiğe çıkmakta da ısrar ediyor. Trafikte gece karanlığında 70*80 kilometre hızla hareket eden bir araç ışıksız bir römorku fark ettiğinde durma şansı yok denecek kadar azdır. Lütfen hem sürücüler hem de bu araçları kullananlar daha dikkatli olsunlar. Şehirlerarası yollarda çalışan tarım aracı kullanıcıları da ana yola çıkarken yoldan geçen diğer araçları durur nasılsa diye düşünmemeli ve kendileri durarak yolun boşalmasını beklemeli. Bu konuda denetim ve eğitim programlarını sürdüren polis ve jandarma ekiplerine teşekkür ediyor. Kazasız,belasız verimli bir hasat sezonu diliyoruz” dediler.  (Haber:E.B)

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Tamamlandığında Engelsiz Yaşam Alanı OlacakÖnceki Haber

Tamamlandığında Engelsiz Yaşam Alanı Ola...

Araç Sayısı 140 Bine YaklaştıSonraki Haber

Araç Sayısı 140 Bine Yaklaştı

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar