Aksaray
DOLAR31.9682
EURO35.0861
ALTIN2417.2

Aksaray'da 750 Kadın Polis Adayı Mezun Oldu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Aksaray'da 750 Kadın Polis Adayı Mezun Oldu
Aksaray Şehit Önder Güzel Polis Meslek Eğitim Merkezi’nde (POMEM) 9 aylık eğitim sürecini tamamlayan 750 kadın polis meslek öğrencisi için yemin ve mezuniyet töreni düzenlendi.

Aksaray Şehit Önder Güzel Polis Meslek Eğitim Merkezi 2023 yılı 29.Dönem mezunu polis meslek öğrencileri için yemin ve mezuniyet töreni düzenlendi. Aksaray Kapalı Spor Salonu’nda yapılan tören saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. 9 ay boyunca polislik mesleğinin eğitimlerini alan 750 kadın öğrenci için düzenlenen yemin ve mezuniyet töreni renkli görüntülere de sahne oldu. Ailelerin coşkulu katılımıyla yapılan törende 29. Dönem POMEM Birincisi olan Esra Alanka mezuniyet kütüğüne plaka çakarak töreni devam ettirdi. 750 öğrenci ailesi ve protokolün önünde Polis Okulu marşı seslendirdikten sonra, yemin ederek mesleğin ilk adımını attı. Yemin töreninin ardından selamlama yapan öğrenciler kep fırlattı. Duygu dolu anlar yaşayan polis meslek öğrencileri kep fırlattıktan sonra gözyaşları eşliğinde bir birilerine sarılarak tebrik etti. Daha sonra kapıların açılmasıyla aileleri de kızlarının mutluluğuna ortak oldu. 

Vali Kumbuzoğlu, “Güzel bir başlangıcın eşiğindeyiz” 

Bugün gurur, heyecan ve birazda hüznümüz var diyen Vali Mehmet Ali Kumbuzoğlu, “Bu mezuniyet töreni çok farklı duygularla bizleri bir araya getirdi. Allah’a şükrediyoruz, iyi ki varsınız. Gururluyuz çünkü burada uzun ve zorlu bir eğitimden sonra hak edilmiş ve emek verilmiş bir başarı var. Heyecanlıyız çünkü hayatımızı kazanmak adına kendimiz ve ailemiz için yeni ve güzel bir başlangıcın eşiğindeyiz. Birazda hüzünlüyüz çünkü bu mezuniyet aynı zamanda bir veda programıdır. Güzel vatandaşlarımızın hepsi ile bu şekilde bir araya gelemeyeceğiz. Helalleşip bir birimize veda edeceğiz. Sevgili gençler, değerli polis arkadaşlarım. Cumhuriyetin yüzüncü yılında Türkiye Yüzyılını inşa edebilmek için bugünden itibaren Aksaray’dan Anadolu’nun dört bir köşesine dağılacaksınız. Hilalin dalgalandığı her yerde sizler birer yıldız olacaksınız. Artık sadece kendi anne ve babalarınızın değil bu toplumun bu ülkenin bu devletin evlatları olacaksınız” dedi. 

20 Mart 2023’de eğitimlerin başladığını belirten Şehit Önder Güzel POMEM Müdürü Niyazi Turgay ise “9 ay süreyle devam eden 29.Dönem POMEM eğitimimize teorik ve uygulamalı eğitimler ile yine emniyet müdürlüklerimizle son verdik. Uygulamalı mesleki eğitim, meskûn mahal eğitimi, temel atış eğitimi ile birlikte suç ve suçla mücadelede bütün öğrencilerimizi donanımlı hale getirdik. Eğitim alan tüm öğrencilerimize, kahraman polis teşkilatında görev alacak, her türlü silahı kullanabilecek, suç ve suçlularla mücadelede sorumluluklarını bilen hukuk ve hukukun üstünlüğüne dayalı bilgilerle bugün burada yaptıkları yeminle emniyet kadrolarına güç verecekler” diye konuştu. 

Mezun olarak Anadolu’nun çeşitli illerinde polis memuru olan POMEM öğrencileri ve il dışından gelerek mezuniyetlerine katılan velileri duygularını anlattı.(Haber merkezi)

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kazada 1 araç bahçeye uçtu, 1 araç yolda ters döndüÖnceki Haber

Kazada 1 araç bahçeye uçtu, 1 araç yolda...

Aday Belirsizliği SürüyorSonraki Haber

Aday Belirsizliği Sürüyor

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar