Aksaray
DOLAR31.9682
EURO35.0861
ALTIN2417.2

Aday Belirsizliği Sürüyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Aday Belirsizliği Sürüyor
2024 Yerel seçimleri için takvim işlerken beldeler, ilçeler ve il merkezinde partilerin adaylarını açıklamaması kafaları karıştırırken “İttifak süreci devam mı ediyor?” sorularını akıllara getirdi.

31 Mart 2024 tarihinde yapılacak yerel seçimler için geri sayım sürerken seçime 4 aydan az bir süre kalmasına rağmen Ak Parti ve MHP’nin merkez, ilçe ve beldelerde adaylarını açıklamaması “İttifak görüşmeleri devam mı ediyor” sorularını akıllara getirdi.

2019 Yerel seçimleri öncesinde Adalet ve Kalkınma Partisi Aksaray adayı olan mevcut belediye başkanı Evren Dinçer’i Türkiye’de en son açıklanan iller arasına bırakmasına rağmen Aralık ayı başında açıklamıştı.

Cumhurbaşkanı recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı 15 Aralık tarihinde bir sapma olup olmayacağı merakla beklenirken gecikmenin ittifak görüşmelerinden kaynaklı olduğu da iddia edilmeye başlandı. Aksaray’ın daha önceden merkez için ittifak dışında olduğu açıklanmasına rağmen bazı ilçe ve beldelerde halen ittifak olabileceği de gelen bilgiler arasında.

Ak Parti ve MHP’de adayın kim olacağı merakla beklenirken açıklanması sonraya bırakılan beldelerde de meraklı bekleyiş sürüyor.

Ak Parti ve MHP’de aday belirsizliği sürerken İyi Parti teşkilatı beldelerde adaylarını tek tek açıklarken ilde de resmi olmasa da Tuğrul Karacaer adaylığa en yakın isim olarak dikkatleri üzerine çekiyor. Haftalardır ziyaretlerini sürdüren Karacaer’in adaylığına kesin gibi bakılırken Ak Parti ve Milliyetçi Hareket Partisinin adaylarını Ocak ayında açıklayacağı iddia edilmeye başlandı.

Yaşanan gelişmeler ve adaylar üzerinden konuşan Aksaraylılar ise açıklamalarında; “Yerel seçimlere sayılı günler kaldı ama halen ortada adaylar yok. Bu adaylar kimler 3 ay içerisinde ne projeler hazırlayıp millete ne anlatacaklar. Şimdiye kadar adayların açıklanmasını bekliyorduk. İl merkezi için bu süreç normal olsa da ilçe ve beldeler için normal değil. Burada yarışacak adaylar için süreç sona geliyor ama halen ortada aday yok. Aynı partinin aday adayları arasında bile sürtüşmeler başladı. Her gün birileri adaylığının açıklandığını iddia ediyor ve özellikle beldelerde gerilim artıyor” dediler.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 1
    KIZGIN
Aksaray'da 750 Kadın Polis Adayı Mezun OlduÖnceki Haber

Aksaray'da 750 Kadın Polis Adayı Mezun O...

Liseli Gençler Engelleri Ortadan KaldırdıSonraki Haber

Liseli Gençler Engelleri Ortadan Kaldırd...

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar