Aksaray
DOLAR31.9682
EURO35.0861
ALTIN2417.2

Yol Düşmanları İş Başında

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Yol Düşmanları İş Başında
Bahar ayının gelmesi ile trafikte sayıları artmaya başlayan hafriyat kamyonu ve beton mikserlerinin aşırı tonajları yollarda bozulmaya neden olurken merkeze girişlerde tonaj kontrolü yapılmaması da tartışmalara konu olmaya başladı.

Yol konusunda sıkıntılı iller arasında yer alan ve sürekli çalışmaların yapıldığı ve her yıl rekor seviyede asfalt serimi yapılmasına karşılık vatandaşların memnun edilemediği ilimizde yaz ayının yaklaşması inşaat sezonunun da açılmasıyla trafikte ağır tonajlı araç sayısı da arttı. İl merkezi başta olmak üzere tüm ara soka ve caddelerde görmeye alıştığımız hafriyat kamyonları ve beton mikserlerinin tollara verdiği tahribat ise her zaman olduğu gibi Aksaray belediyesi bütçesinden telafi edilirken her dönem aynı yolların tamir ve bakımına harcanan süre maliyet nedeniyle bir çok cadde ve arar sokakta yol talepleri ertelenmek durumunda kalıyor.

Bir çok şehirde şehir merkezlerine giriş çıkışları saat ve denetimlere tabi olan bu araçların Aksaray il merkezinde hiçbir tonaj kontrolü olmadan kuralsız bir şekilde seyretmeleri ise hem vatandaşların hayatlarını tehlikeye atarken hem de yolların sürekli olarak bozulmasına neden oluyor.

Şehir merkezine giren araçların yolların  durumlarına göre girişlerine müsaade edilmesi gerektiğini söyleyen vatandaşlar ise önerilerinde; “İlimiz son yıllarda inşaat sektöründeki hareketlenme nedeniyle adeta yeniden inşa ediliyor. Bu durum şehir yapılaşması olarak memnuniyet verici olsa da yollarımız konusunda sıkıntıya neden oluyor. Özellikle beton mikserleri ve hafriyat kamyon ve TIR’larının daha sıkı denetlenmelerini istiyoruz. Her sene aynı durum belediye tonlarca sıcak asfalt serer ama bir yıl geçmeden bu tonajlı araçlar nedeniyle yollar yeniden bozulur. Birileri daha fazla kazanırken Aksaraylıların belediyesinin bütçesi bunların yüzünden hep aynı yollara harcanır. Artık bu duruma birileri bir dur demeli. Bu araçların en başta belli saatler arasında şehre girişlerine izin verilmemeli ve belli saatlerde girenlerinde özellikle tonajları konusunda denetlenerek tonaj fazlalığı olanlara gerekli yaptırımlar yapılmalı. Şehrimizin her yerindeki kavşak ve trafik ışıkları beton mikserlerinin yollara döktükleri betonlar ile bile bozuluyor. Bu yoldaki diğer araçlara zararlar veriyor. Bu araçlar ne kadar beton yüklüyor ki fazlası şehrimizin her yerini boyuyor. Artık bu araçlar yüzünden yollarımızın bozulmasını istemiyoruz. Her sene diğer illere göre rekor asfalt atılmasına karşılık hep şikayet edilen nokta yollar bununda araştırılmasını istiyoruz” dediler. (Haber:E.B)

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
İş Dünyasından KÇÖ TeşekkürüÖnceki Haber

İş Dünyasından KÇÖ Teşekkürü

Süt Konseyi “10 Kuruş Yeter” DediSonraki Haber

Süt Konseyi “10 Kuruş Yeter” Dedi

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar