Aksaray
DOLAR31.9682
EURO35.0861
ALTIN2417.2

Süt Konseyi “10 Kuruş Yeter” Dedi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Süt Konseyi “10 Kuruş Yeter” Dedi
Ulusal süt konseyi 1 Mayıs – 30 Haziran dönemi için A sınıfı çiğ süt fiyatının 2 lira 90 kuruş olarak belirlendiğini açıkladı.

Yem ve diğer maliyetlerdeki artışlar nedeniyle sıkıntılı günler geçiren süt üreticileri ulusal süt konseyi tarafından açıklanan 1 Mayıs – 30 Haziran tarihli süt fiyatı ile adeta hayal kırıklığına uğradılar. Özellikle artan maliyetler ve Pazar sıkıntısı nedeniyle perişan olan süt üreticileri süt konseyinin açıkladığı A sınıfı süt için açıkladığı 2 lira 90 kuruşluk fiyatın kabul edilemez olduğunu belirterek süt üreticilerinin yem firmalarının kölesi haline getirildiğini söylediler.

Açıklanan rakamın mevcut koşullarda ne anlama geldiğinin kendilerine açıklanması gerektiğini belirten çiftçiler açıklamalarında; “Aksaray’da bir çok kişi süt üretimi için çok ciddi yatırımlar yaparak büyük borçların altına girdi. Ancak gelinen süreçte bizler yem firmalarının kölesi haline getirildik. Bir taraftan yem firmaları kazancımızın yüzde 90’ından fazlasına göz dikerken diğer yandan da süt sanayisi uyguladığı saçma sapan politikalar ile istedikleri şartlarda bizleri masalarına oturtmaya başladılar. Yıllardan beridir hep söyledik bizler perişanız diye. Ama bizleri duyması gerekenler kulaklarını kapattılar. Şimdi bizlerle dalga geçer gibi 10 kuruş zam yapmışlar. Bu on kuruş bizlerin cebine girmeden yem fiyatlarına en az 2 katı oranda zam yapılacak. Market ve bakkallardaki süt  ürünlerindeki fiyatlar zamlanmaya başlayacak. Bizlerin dayanacak gücü yok. Bu fiyat ve bu şartlarda bu işin yapılma şansı kalmadı. Asgari ücretle bir fabrikada veya bir iş yerinde çalışanların durumu bizlerden daha iyi. En azından kazandıkları para belli. Şu anda kredilerle borç batağında olmayan bir tane köylü kalmadı. Kredi kartları ile yem alıp hayvanlara yediriyoruz. Kredi kartları kapalı olanların da borçları aldı başını gitti. Bu nasıl bir hesaptır yazıklar olsun” dediler. (Haber:E.B)

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Yol Düşmanları İş BaşındaÖnceki Haber

Yol Düşmanları İş Başında

Pandemi Denetimleri Aralıksız SürüyorSonraki Haber

Pandemi Denetimleri Aralıksız Sürüyor

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar