Aksaray
DOLAR31.9682
EURO35.0861
ALTIN2417.2

İş Dünyasından KÇÖ Teşekkürü

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İş Dünyasından KÇÖ Teşekkürü
Pandemi nedeniyle Bir yıldan fazladır devam eden kısa çalışma ödeneklerinin 31 Mart tarihi itibari ile sona ermesinin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geçtiğimiz gün kısa çalışma ödeneğinin süresinin Haziran sonuna kadar uzatıldığının müjdelenmesi iş dünyasında memnuniyetle karşılandı.

Koronavirüs salgınının başlamasıyla birlikte işçi ve iş verenlerin en büyük desteği olan kısa çalışma ödeneğinde süre 3 ay daha uzatıldı. Geçtiğimiz gün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından

“Tüm sektörler için geçerli olmak üzere Nisan, Mayıs ve Haziran aylarını kapsayacak şekilde kısa çalışma ödeneği uygulamasına devam etme kararı aldık” açıklanmasının ardından karar resmi gazetede de yayınlanarak yürürlüğe girdi.

Kararın resmi gazetede yayınlanmasının ardından ilk mesai günü olan Pazartesi günü işverenler İŞKUR’a başvuruda bulunarak kısa çalışma ödeneklerinin sürelerini uzatabilecekler. Normalleşme süreci başlayan ve tam mesai ile çalışan işletmeler bu destekten yararlanamayacak.

Geçen haftalarda ya batacağız ya da işçi çıkartacağız diyen işletme sahipleri de alınan bu kararın yerinde olduğunu belirterek yaptıkları açıklamalarda; “Dünya genelinde olduğu gibi ülkemizde de korona belası devam ediyor ve her geçen gün daha yıkıcı bir hale geliyor. Ne yazık ki son haftalarda artan vaka sayıları ürkütücü boyutlara ulaştı. Bizler bahar ayının gelmesi havaların ısınmaya başlamasıyla birlikte hasta sayısının düşmesini beklerken ne yazık ki durum kış ayından da kötü bir hale geldi. Halen bir çok iş yeri kapalı. Bir çoğu da tam kapasite çalışamıyor. Kısa çalışma ödeneği işçilerimizin az da olsa ihtiyaçlarını gidermeleri ve işsiz kalmamaları için en önemli destek paketiydi. Cumhurbaşkanımız geçtiğimiz ay son olarak Mart sonuna kadar uzattık  demiş ve daha sonra da uzamayla ilgili bir açıklama yapmamıştı. Nihayet iyi haber yine Cumhurbaşkanımızdan geldi. Süre 3 ay daha uzatıldı. Bu sayede vaka sayılarının arttığı bu günlerde kapalı olan işletmelerin en azından işçileri mağdur olmamış olacak. Aldığı karar nedeniyle Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyoruz. İnşallah bu lanet hastalık en yakın zamanda biterde bizlerde artık bu desteklere ihtiyaç duymayıp işlerimizin başına geçeriz” dediler. (Haber:E.B)

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 1
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Tehlike Yaratan Ağaçlar BudanıyorÖnceki Haber

Tehlike Yaratan Ağaçlar Budanıyor

Yol Düşmanları İş BaşındaSonraki Haber

Yol Düşmanları İş Başında

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar