Aksaray
DOLAR31.9682
EURO35.0861
ALTIN2417.2

Yetkililerin Tasarruf Çağrısına Rağmen Bildiklerini Okuyorlar

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Yetkililerin Tasarruf Çağrısına Rağmen Bildiklerini Okuyorlar
Su sıkıntısı yaşayan illerden birisi olan Aksaray’da beklenilen yağışın düşmemesi üzerine yetkililer şebeke suyu konusunda tasarruf çağrısı yaparken bazı vatandaşlar bildiklerini okumaya devam ediyor.

Su fakiri iller arasında olan ve tarımsal sulama gibi içme suyu konusunda da sıkıntının arttığı Aksaray’da şehrin en önemli su kaynaklarının başında gelen Mamasın barajındaki su seviyesi S.O.S. veriyor. Tarımsal sulama ve içme suyu konusunda Aksaray’ın en önemli su kaynağı olan barajın son yıllarda kurak giden kış mevsimi ve su tüketiminin artması ile her yıl su seviyesinin düştüğünü ifade eden köylüler her sene bir önceki yıla göre su seviyesi bir önceki yılı aratıyor diyerek yaptıkları açıklamalarda; “Aksaray’ın en önemli su kaynağı olan Mamasın barajında su sorunu her yıl daha belirgin şekilde görülüyor.

Kurak geçen kış mevsimi ve bahar dönemindeki yağışların yetersizliğine ek olarak Aksaray’ın artan nüfusu ve buna bağlı olarak ortaya çıkan su ihtiyacı her yıl bir önceki yıldaki seviyeyi aratır duruma geldi. Özellikle tarımsal sulama ihtiyacı nedeniyle bahar aylarında kapakların açıldığı barajın son seviyesi beklentilerin çok altında kaldı. Aksaray’ın içme suyu ihtiyacının önemli bir bölümünün de karşılandığı baraja gelen su oranında da azalma olduğu ortada. Artık en azından tarımsal sulama konusunda bu baraj Aksaray için devre dışı kalacak gibi görünüyor” derken yetkililer özellikle şebeke suyu konusunda Aksaraylıları uyararak su tasarrufu çağrılarını tekrarladılar. Geçmiş yıllara göre yağışların beklentilerin altında kaldığı Aksaray için bu süreçte şebeke suyunun boşa akıtılmaması gerektiğini söylerken vatandaşlar da mahalle aralarındaki çeşmeler başta olmak üzere mahalle aralarındaki müstakil evlerdeki sebze ve meyve bahçelerinde şebeke sularının kullanıldığını kenar mahallelerde birçok kişinin otomobil veya ticari araçlarını mahalleliler için yaptırılmış çeşmelerde yıkadıklarını söyleyerek yaptıkları açıklamalarda; “Aksaray’da su sorunu geçmişte olduğu gibi günümüzde de hiç bitmiyor. Birileri su tasarrufu çağrısını sırf yapmak için yapıyor. Bu ilde birçok kişi mahalle aralarındaki tatlı su çeşmelerinden su ihtiyaçlarını karşıladıkları için suyu gereğinden çok fazla kullanıyor. Müstakil evler veya apartmanlar arasına ekilen sebze fideleri ile meyve ağaçlarının neredeyse tamamı şebeke suyundan sulanıyor. Bununla beraber kenar mahallelerdeki tatlı su çeşmeleri oto yıkama istasyonu gibi çalışıyor. Hem su israfı yapılıyor hem de akan tonlarca suya 1 kuruş bile ödenmiyor. Mahalle aralarındaki tatlı su çeşmelerinde israfın en büyüğü yapılıyor. Elbette bizlerde tasarruf yapmalıyız ancak birileri gözümüzün önünde evlerinden çektikleri hortumlarla sabahlara kadar bahçe sulayacaksa bu çağrıyı samimiyetsiz buluruz” dediler. (Haber: E.BUDAK)

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Tarım Araçlarına Dikkat!Önceki Haber

Tarım Araçlarına Dikkat!

Vatandaşlar Muhtarlıklara Bırakılan Tebligatlar Konusunda Net Konuştu “O Tebligatlar Elimize Ulaşmıyor”Sonraki Haber

Vatandaşlar Muhtarlıklara Bırakılan Tebl...

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar