Aksaray
DOLAR31.9682
EURO35.0861
ALTIN2417.2

Tarım Araçlarına Dikkat!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Tarım Araçlarına Dikkat!
Bahar ayı ile birlikte köy ve kasaba yollarına çıkan tarım araçlarının sayısında büyük artış olurken sürücülerden köy ve kasaba yollarında tarım araçları konusunda daha dikkatli olmaları istendi.

Tarım ve hayvancılık kenti olarak adlandırılan, nüfusun yüzde 80’inin geçimini tarım ve hayvancılık ile karşıladığı Aksaray’da köy ve kasabalardaki tarım arazilerinde hareket başladı. Birçok tarım arazisinde sabah saatlerinde başlayan çalışmalar gecenin ilerleyen saatlerine kadar sürerken tarla yollarında da tarım araçlarının yoğunluğu devam ediyor.

Bu süreçte olumsuz kazaların yaşanmaması adına denetimlerini artıran il jandarma komutanlığı bünyesinde görev yapan trafik jandarma ekipleri sürücüleri sürekli olarak bu konuda uyarırken bölgelerinde denetimlerini de artırdılar. Köy ve kasabalarda traktör ve diğer tarım aracı kullanan sürücülere de eğitim faaliyetlerini sürdüren jandarma ekipleri sürücülere reflektör takma konusunda bilgiler verirken kar yollarında nasıl hareket etmeleri gerektiği konusunda da uyarılarda bulunuyorlar. Tarım araçlarının ışık donanımları konusunda da denetimlerini artıran jandarma trafik ekipleri sürücülerin köy ve kasaba yollarında daha dikkatli olmaları çağrılarını tekrarladılar.

Tarlalarda başlayan çalışmalar ve bölgedeki tarım araçları konusunda konuşan vatandaşlar ise çok sayıda tarım aracının yeterli olmayan kişiler tarafından kullanıldığını iddia ederek yaptıkları açıklamalarda; “Aksaray elbette tarım ve hayvancılık kenti. Şehrin her bir köşesi tarım arazisi. Nereye gitsek bu araçlarla karşılaşıyoruz ve karşılaşmaya da devam edeceğiz. Elbette bizler bu konuda daha duyarlı davranmalıyız ama bazı traktör sürücüleri yolların tek sahibinin kendileri olduğunu sanarak kara yollarında bu şekilde davranıyorlar. Araçlarının önce arkalarındaki ışıklar ya yetersiz ya da çok fazla güçlendirildiği için tehlikeye neden oluyor. Bazı araçlar çocuk yaştaki kişiler tarafından kullanılırken bazıları da çok yaşlı yani refleksleri bitmek üzere olan büyüklerimiz tarafından kullanılıyor. Tarlalara girerken veya tarlalardan çıkarken yoldan geçen araçlara genel olarak dikkat etmiyorlar. Bazı araçların arkasında takılı olan römorklarda plaka olmadığı gibi bir işaret de yok. Denetim yapan yetkililerden araçlar kadar bu araçları kullananlar ve araçların durumlarını da kontrol etmelerini bekliyoruz” dediler. (Haber: E.BUDAK)

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
TYP’den İşe Alınacaklar İçin Kura Zamanı ve YerleriÖnceki Haber

TYP’den İşe Alınacaklar İçin Kura Zaman...

Yetkililerin Tasarruf Çağrısına Rağmen Bildiklerini OkuyorlarSonraki Haber

Yetkililerin Tasarruf Çağrısına Rağmen...

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar