Aksaray
DOLAR31.9682
EURO35.0861
ALTIN2417.2

Vatandaşlar Muhtarlıklara Bırakılan Tebligatlar Konusunda Net Konuştu “O Tebligatlar Elimize Ulaşmıyor”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Vatandaşlar Muhtarlıklara Bırakılan Tebligatlar Konusunda Net Konuştu “O Tebligatlar Elimize Ulaşmıyor”
Aksaraylı vatandaşlar mahalle muhtarlıklarına bırakılan tebligatların çok büyük bölümünün taraflarına ulaşmadığı gibi durumdan haberdar da olmadıklarını söylediler.

31 Mart yerel seçimlerinin ardından 5 yıl süreyle mahallelerde ve köylerde muhtarlık yapacaklar mazbataları ile görevlerine başlarken bazı yerlerde muhtarlık tartışmaları halen devam ediyor. Özellikle yurdun değişik bölgelerinde seçim günü ve sonrasında yaşanan üzücü olayların yankıları sürerken Eskil ilçesinde de geçtiğimiz hafta yaşanan olayla muhtarlık seçimleri konusunda sosyal medya da yeni tartışmalara neden oluyor.

Bu tartışmalara ek olarak birçok vatandaş kendilerine icra müdürlükleri, mahkemeler ve diğer devlet kurumlarından gönderilen yasal tebligatların adreste bulunamamaları veya başka şehirde olmalarına rağmen adrese dayalı nüfus sistemine göre kayıtlı bulundukları mahalle muhtarlıklarına bırakıldığını ve yasal sürecin muhatabına tebligat yapılmış gibi sürdüğünü ifade ederek yaptıkları açıklamalarda; “Aksaray merkezdeki 48 mahalle için muhtarlık seçimleri yapıldı ve değişen değişmeyen tüm muhtarlar görevlerine başladılar. Her birisine hayırlı olsun diyoruz.

Ancak son yıllarda bu muhtarlıklara bırakılan tebligatlar birçok kişinin hayatlarını olumsuz şekilde etkiliyor. Postacılar tarafından mahalle muhtarlıklarına bırakılan tebligatlardaki yasal itiraz süresini geçiren birçok kişi değişik mağduriyetler yaşadılar. Artık tebligatlar konusu postacılarında işine geldiğinden muhtarlıklara toplu şekilde tebliğler yapılıyor. Bu tebligatları alan az sayıdaki muhtar mahallesinde bildiği kişileri arayarak tebliğden haberdar ederken birçoğu ise bu konuda kimseye bir bildirim yapmıyor. Yani mahallesindeki vatandaşa gelen tebliği alıp masa altındaki karton kutulara atıyorlar. Aylarca burada bekleyen binlerce tebligat nedeniyle insanlar perişan olmuş durumda. Bu sorumsuzluğun hesabını ne postacı ne de muhtar ödemiyor. Hesap her zaman bu tebligattan haberdar olmayan vatandaşa kesiliyor.

Yetkililere çağrımızdır; Mahalle muhtarlıklarında bekleyen tebligatların sayısını muhtarlar bile bilmiyordur. Bu tebligatlar toplanıp sayılsın ve bu tebligatı alan muhtarlara vermeyecekleri veya haberdar etmeyecekleri tebligatları neden aldıklarının hesabı sorulsun.

Bununla beraber kapılara tebligatlar için bilgi notu bırakmak zorunda olan postane yetkililerinin bu tebligatları nerelere yapıştırdığı da sorulsun. Bu tebligatları muhtarlara veren postacılar apartman kapılarına bilgi notu bıraktıklarını söylerken apartman yani 20 evin bulunduğu bir bina girişine asılan notun gün boyu orada kalacağını değerlendiriyor. Bu notlar ya apartman görevlileri ya da çocuklar tarafından kısa sürede yırtılarak çöpe gidiyor. Sonuçta olan bu tebligatların muhataplarına oluyor. Postacı da muhtar da bu durumdan zerre sorumlu olmazken belki de icra yoluyla büyük bir dolandırıcılık yapacak kişilerin ekmeklerine de yağ sürülüyor. Artık yasal belgelerin yani itiraz için gün verilecek belgelerin mahalle muhtarlıklarına bırakılarak insanların kendilerini savunma haklarının ellerinden alınmasını istemiyoruz. Hatta bu şehirdeki muhatabı bulunmayan ancak muhtarlık binalarındaki kolilerde bekleyen binlerce tebligatın da tespiti ile iptal edilmesini istiyoruz” dediler. (Haber: E.BUDAK)

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Yetkililerin Tasarruf Çağrısına Rağmen Bildiklerini OkuyorlarÖnceki Haber

Yetkililerin Tasarruf Çağrısına Rağmen...

Külliye Çalışmalarını Vali ve Belediye Başkanı Birlikte Kontrol EttiSonraki Haber

Külliye Çalışmalarını Vali ve Belediye B...

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar