Aksaray
DOLAR31.9682
EURO35.0861
ALTIN2417.2

Susuz Tarlalar Perişan

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Susuz Tarlalar Perişan
Tarım ve hayvancılık kenti olan Aksaray’da beklenen yağışın olmaması nedeniyle tarlalardaki ekinlerde önemli oranda zara meydana gelirken bu durumun hayvancılık konusunda da ilerleyen günlerde risk oluşturması bekleniyor.

Nüfusunun yüzde 80’ine yakınının tarım ve hayvancılıkla geçimini sağladığı Aksaray’da her yıl artarak devam eden kuraklık olayı bu yıl çiftçileri perişan etti. Bahar yağışlarının beklenenin altında kalması ve Aksaray genelindeki tarım arazilerinin büyük bölümünün susuz olmasından dolayı tarlalardaki arpa ve buğday büyümeden sararmaya başladı. Yaşanan kuraklık olayı nedeniyle il tarım ve orman müdürlüğü ekipleri tarlalarda tespit çalışmalarına başlarken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’da kuraklıktan zarar gören çiftçilerin Ziraat bankası ile tarım kredi kooperatiflerine olan borçlarının erteleneceğini söyledi.

Aksaray Ziraat odası başkanı Emin Koçak’da yaptığı açıklamada; “Her yıl Aksaray çiftçileri kuraklık tehdidi ile karşı karşıya. Ancak bu yıl kuraklık riski geçtiğimiz yıllara göre çok daha yüksek. Türkiye’nin bir çok noktası da aynı sorunla uğraşıyor. Bu sene özellikle susuz olan yani kıraç tarım arazilerindeki ekinlerde büyük zararlar oluştu. Bu durum tarım ve orman il müdürlüğü ekiplerimizce de saha kontrollerinde kayıt altına alınmaya başladı. Bununla ilgili geçtiğimiz gün akşam Cumhurbaşkanımız da kredi ve borç erteleme açıklamasını yaptı. Çiftçilerimizden ricamız ekiplerimize yardımcı olarak zarar gören ekili alanlarını kayıt ettirmeleridir” derken tarım ve hayvancılık ile uğraşan çiftçiler ise açıklamalarında; “Her sene aynı sorunlarla karşı karşıya kalıyoruz. Deyim yerindeyse inadına zarar ediyoruz. Yıllardır su işini bir türlü çözemedik. Susuz tarım ve hayvancılık da bir yere kadar. Ekinlerin büyük bölümü tarlalarda yandı. Boy vermeyen ekinler nedeniyle bu yılda saman sorunu yaşanacak. Hayvancılı ile uğraşan hemşerilerimiz de bu sene büyük risk altında. Artık bu ülkede beton yerine üretime yatırım yapılmalı. Ülkenin en büyük projesi bizce Konya ovasının su ile buluşturulmasıdır. Şimdi hep beraber oturduk ne yapacağımızı düşünüyoruz. Bir çok arkadaşımız tarlalarını sürerek hayvan yemi için ekinlerini çekti bile” dediler.  (Haber:S.O)

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Uzmanından Sağlıklı Bir Yaşam İçin Beslenme TüyolarıÖnceki Haber

Uzmanından Sağlıklı Bir Yaşam İçin Besle...

Esnafa CansuyuSonraki Haber

Esnafa Cansuyu

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar