Aksaray
DOLAR31.9682
EURO35.0861
ALTIN2417.2

Esnafa Cansuyu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Esnafa Cansuyu
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan merakla beklenen bakanlar kurulu toplantısının ardından yaptığı açıklamada pandemi nedeniyle büyük mağduriyetler yaşayan esnaflara 1 ve 2 kademe olarak bir kereye mahsus destek verileceğini açıkladı. 1!inci kademede yer alan esnaflar 5 bin 2’inci kademede yer alan esnaflar ise 3 bin TL hibe desteği alacak.

Koronavirüs tedbirleri kapsamında artan hastalık sayıları nedeniyle 29 Nisan tarihinde ilan edilen 17 günlük sokağa çıkma kısıtlaması Pazartesi sabahı itibari ile son buldu. Özellikle bazı sektörlerde çalışan esnaflar işyerlerini 17 gün boyunca açamazken vatandaşlar ile bazı sektörler ise işlerine ve yaşamlarına devam ettiler. 17 Gün süren kısıtlamanın ardından gözlerin çevrilediği bakanlar kurulu toplantısının ardından kameralar karşısına geçen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bu süreçten çok büyük zarar gören esnaflar için hazırladıkları destek paketlerini açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan esnafın beklediği destekle ilgili olarak yaptığı açıklamada; “Bu hibe programıyla salgın tedbirleri nedeniyle işlerine ara veren esnaflarımıza iki grup halinde destek olmayı amaçlıyoruz. Birinci gurupta kahvehane, kafe çay bahçesi gibi yerlerle okul ve personel servisleri, düğün salonları, öğrenci yurtları, kantinleri kırtasiyeler, internet kafeler, hamamlar, lunaparklar gibi işletmeler yer almaktadır. Toplamda 235 bine ulaşan aşan bu işletmelere bir defaya mahsus 5 bin liralık hibe ödemeleri yapacağız. Destek vereceğimiz ikinci gurupta ise, bakım, onarım, tamirat , kaporta işleriyle uğraşanlar, seyyar satıcılar, sıhhi tesisatçılar, hırdavatçılar , müzisyenler, oto yıkamacıları, kuru temizlemeciler, oyuncakçılar, kozmetik hediyelik eşya satıcıları, camcılar, çilingirler, bakırcılar, kalaycılar, ayakkabıcılar, konfeksiyoncular, tuhafiyeciler, zücaciyeciler, kurs işletmecileri yer almaktadır. Bu gruba daha önceki destek ödemelerinden yararlanan lokantalar, pastaneler, dondurmacılar, terciler, berberler, taksici minibüsçü ve otobüsçüler ile pazarcılar dahil. toplamda 1 milyon 150 bini aşkın işletmemizi kapsayan bu guruptaki vatandaşlarımıza bir defaya mahsus 3 bin lira hibe ödemesi vereceğiz. 1 milyon 384 binden fazla esnaf sanatkarımıza 4 milyar 622 milyon liralık bir kaynağı karşılıksız olarak veriyoruz” derken tüccar,sanayici ve büyük şirketler için de nefes kredisi adı altında yeni bir kredi çalışmasının olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarının ardından destek paketini değerlendiren esnaflar; “17 Günlük kapanma kapatılan işletmelere çok büyük zararlar verdi. Özellikle bayramı bekleyen işletmeler bu süreci kaçırdı. Bununla beraber çok ciddi çek senet ödemeleri için gün de yaklaşıyor. Bizler öncelikle ay sonunda ödenecek olan belgeler ile ilgili bir açıklama bekledik. Ayın ortası geçti ve işyerlerini yeni açtık. Her bir esnafın büyük ödemeleri var. Bayramı da hesaplayarak yüklü çek ve senet yazdık. Ama bununla ilgili bir açıklama yapılmadı. Bir kısım esnafa 3 bir kısım esnafa da 5 bin lira destek verilecekmiş. Bu ödemeler giyim,zücaciye,ayakkabı gibi ürünleri satan işletmelerin hiçbir işine yaramaz. Hizmet sektöründeki bir takım işletmeler için sorunu kısa vadede çözer. Bizler ay sonu için bir açıklama bekliyoruz” dediler. (Haber:E.B)

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Susuz Tarlalar PerişanÖnceki Haber

Susuz Tarlalar Perişan

Aksaray 1 Haziranı BeklemediSonraki Haber

Aksaray 1 Haziranı Beklemedi

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar