Reklamı Geç
Aksaray Belediyesi
sabancı
Aksaray
DOLAR31.9682
EURO35.0861
ALTIN2417.2

Öğrenciler İçin Yeniden Tatil Zamanı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Öğrenciler İçin Yeniden Tatil Zamanı
2023-2024 Eğitim ve Öğretim dönemi bu gün ara tatile giriyor. Aksaray’da binlerce öğrenci karnelerini alarak 15 gün sürecek sömestr tatiline giriyor.

Eylül ayında başlayan 2023-2024 Eğitim ve Öğretim dönemi bugün itibariyle yarıyıl tatiline giriyor. Bugün binlerce öğrenci karnelerini alarak yarıyıl tatiline girerken ailelerde öğrencilere verilen karneler ile öğrencilerin ders ve not durumlarını yakından görecek.

Karneler ve öğrencilerin not durumları konusunda önemli uyarılarda bulunan uzmanlar karnesi kötü olan öğrencilere karşı ailelerin yaklaşımlarına dikkat etmeleri gerektiğini söyleyerek yaptıkları açıklamalarda; “Öğrencilerimiz 19 Ocak Cuma günü itibariyle sömestr tatiline giriyorlar. Aslında bu tatil süreci öğrenciler için de aileler için de bir değerlendirme süreci. Bu süreçte veliler öğrencilerin ders notlarını görürken eksik konular için bir planlama yapacaklar. Bu süreçte sabahtan akşama kadar çocuklara baskı kurmak yerine çocuklarla beraber vakit geçirmek ve bu sürecin iyi değerlendirilmesi gerekiyor. Bu süreçte sadece “ders çalış” söylemi de “çık istediğin gibi gez dolaş” söylemi de çok yanlış olur. Bu süreci iyi değerlendirmek ve dinlenmeyi de çalışmayı da dengeli yaptırmak gerekiyor.

Karnelerinde zayıf notu olan çocuklar konusunda aileler çok dikkatli davranmalı ve çocuklarla konuşulmalı. Sorunlar doğru tespit edildikten sonra bu sorunların çözümü öncelik olmalı. Bu sorunları çözmeden sabah akşam der çalış demekle sorun çözülmez. Kesinlikle hakaret ve darp gibi olaylardan uzak durulmalı. Çocuklarımızın önlerinde uzun bir eğitim süreci ve bu yılın da ikinci dönemi var. Tatil sürecinde eğitim de dinlenme de dengeli olmalı” uyarısında bulunurken Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’de 81 ile bir yazı göndererek öğrencilere ev ödevleri verilerek öğrencilerin tek bir alana yönlendirilmemesi istendi. Bakan Tekin imzasıyla il milli eğitim müdürlüklerine gönderilen yazıda; "Ev ödevlerinin öğrencilerin akademik başarılarına, düşünme becerilerine, kişilik gelişimlerine ve derse etkin katılımlarına olanak sağladığı bilinmekle birlikte yarıyıl tatilinde öğrencilere test çözme, özet çıkarma gibi öğrenciyi tek bir alana yönlendiren ev ödevleri verilmemesi, bunun yerine öğrencilerin, sanatsal, kültürel, sportif ve bilimsel faaliyetlere katılmalarının teşvik edilmesi, ailece yapılacak etkinliklerle kaliteli zaman geçirmeleri, yetenek ve ilgisine yönelik faaliyetlere dâhil olmaları, kitap okuma, film izleme, tiyatroya gitme, müze ve tarihi mekân gezileri ile toplumsal yardımlaşma ve dayanışmayı destekleyici faaliyetler yapmaları yarıyıl tatilini verimli bir şekilde geçirerek yeni döneme yenilenmiş bir şekilde başlamalarını sağlayacaktır” denildi. Bakanlığın yazısında, karnelerin, çocukların gelişimini takip etmenin yanında hangi alanlarda güçlü veya desteğe ihtiyacının olduğunu anlamak için kullanabilecek bir araç olarak görülmesi gerektiği de hatırlatıldı. (Haber: E.BUDAK)

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kiracılar “Ev Sahiplerine Yılda 2 Zam Yetmedi”Önceki Haber

Kiracılar “Ev Sahiplerine Yılda 2 Zam Ye...

Emeklilerin Tepkileri DinmiyorSonraki Haber

Emeklilerin Tepkileri Dinmiyor

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar