Aksaray
DOLAR31.9682
EURO35.0861
ALTIN2417.2

Merkezde Yol Seferberliği Başlatıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Merkezde Yol Seferberliği Başlatıldı
Aksaray’ın en büyük sorunlarının başında gelen bozuk yollar için harekete geçen Aksaray belediyesi 2021 yılı için asfalt seferberliği başlattı.

Son yıllarda vatandaşların en çok şikayet ettikleri konunun başında gelen bozuk yollar için seferberlik başlatan Aksaray belediyesi 2021 yılını asfalt yılı ilan etti. Havaların ısınması ve yağış sezonunun geride kalması ile harekete geçen Aksaray belediyesi Fen işleri müdürlüğü geniş araç ve ekipman filosunun avantajı ile şehrin bir çok noktasında eş zamanlı çalışma başlattı. Yapılan çalışmalar esnasında yağmur suyu şebekesi ve eskiyen su hatlarının yenileme işlemlerini de tamamlayan Aksaray belediyesi bozulan yolları kısa sürede yenileyerek Aksaraylıların hizmetine sunuyor. Yapılan çalışmalar nedeniyle kısa süreli de olsa trafikte aksamalar yaşansa da yapılan çalışmalar vatandaşlar tarafından da memnuniyetle karşılanıyor. Şu anda şehrin 3 farklı noktasında devam eden çalışmalar nedeniyle Paşacık mahallesi,Yunus Emre mahallesi ve Yeni mahallede sürücüler alternatif istikametlere yönlendiriliyor. Kısa sürede tamamlanması beklenen çalışmalar tamamlandığında Paşacık mahallesinde 3 metre genişliğinde bin tere uzunluğunda , Yunus Emre mahallesinde 15 metre genişliğinde 2 bin metre uzunluğunda alan sıcak asfalt ile kaplanmış olacak. Bu çalışmalar devam ederken Yeni mahalledeki sathi kaplama çalışmaları ile yeni hastane bölgesindeki yol açma çalışmalarına da aralıksız devam ediliyor.

Devam eden çalışmalar hakkında sorularımızı yanıtlayan vatandaşlar da yapılan yolların memnuniyet verici olduğunu ancak yolların korunması konusunda aynı hassasiyetin gösterilmediğini söyleyerek yaptıkları açıklamalarda; “Aksaray’da asfalt son yıllarda en büyük sıkıntı oldu. İlimizde her sene devam eden asfalt çalışmalarında son 2 yılda gözle görülür bir ilerleme var. Bu sene bir çok yerde aynı anda çalışmalar görüyoruz. Alt yapı ile birlikte üst yapı da şehre yakışır şekilde yenileniyor. Ancak bizler her işte olduğu gibi Aksaraylılar olarak yapılanı koruyamadığımızdan sorun bir türlü bitmiyor. Yol üzerinde gezen ağır tonajlı araçlar ile yollar yapılana kadar alınmayan doğalgaz ve diğer alt yapı çalışmaları nedeniyle yollar yeniden iş makineleri tarafından bozularak yolların bütünlüğüne zarar veriliyor. Bütünlüğü bozulan yollar kısa sürede eski haline dönüyor. Bu yollar yapıldıktan sonra hiçbir kuruma kazı için izin verilmemeli. Yolu kullanan ağır tonajlı araçlara izin verilmemeli. Yani bir yere yapılan eserler yapıldıktan sonra da korunabilmeli. Elbette trafik sıkıntı yaratıyor ancak çalışmalar beklediğimizden kısa sürede tamamlandığından sıkıntı olmuyor. Lütfen beton mikserleri,hafriyat kamyonlarının merkeze giriş çıkışları kontrol edilsin ve yolları tekrar kazacak olanlara müsaade edilmesin. Yol yapılana kadar başlamayan inşaatlar yollar yapıldıktan sonra başlıyor ve tekrardan yamalarla yapılan yatırım ve verilen emekler yok ediliyor” dediler. (Haber:E.B)

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Her Şey Yeşil Aksaray İçinÖnceki Haber

Her Şey Yeşil Aksaray İçin

Bahşiş İçin Ölümüne MücadeleSonraki Haber

Bahşiş İçin Ölümüne Mücadele

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar