Aksaray
DOLAR31.9682
EURO35.0861
ALTIN2417.2

Bahşiş İçin Ölümüne Mücadele

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bahşiş İçin Ölümüne Mücadele
Düğün sezonunun başlamasıyla birlikte Aksaray’daki bazı cadde ve sokaklarda geçtiğimiz yıllarda görmeye alıştığımız görüntüler tekrarlanmaya başladı. Düğünlerdeki araçlardan bahşiş almak için akan trafik içerisinde koşturan çocuklar hem kendi hem de diğer araç sürücülerinin hayatlarını tehlikeye atıyorlar.

Yaz ayının gelmesi ve pandemi yasaklarının gevşetilmesi ile düğün için bekleyen vatandaşlar da peş peşe düğünlerini yapmaya başladılar. Düğün salonlarına gitmeden önce gelin alma ve mezarlık ziyareti esnasında oluşan uzun araç konvoyları trafikte istenmeyen görüntülerinde tekrarlanmasına neden oluyor. Özellikle Atatürk bulvarı üzerindeki Kurtuşuş,Coğlaki ve Cumhuriyet bulvarının kesiştiği noktalarda düğün araçlarından bahşiş almaya çalışan çocuklar tehlikeye neden oluyor.

Akşam saatlerinde bu istikameti kullanmak zorunda olan araç sürücüleri canları pahasına araçların önlerine atlayan çocukların ailelerine tepki göstererek yaptıkları açıklamalarda; “her sene olduğu gibi bu sene de düğünler başladı. Düğün konvoylarının yoğunlaştığı saatlerde Atatürk bulvarı üzerindeki Kurtuluş,Coğlaki ve Cumhuriyet bulvarının kesiştiği caddeler ile Ervah kabristanlığının alt kısmındaki yolda adeta çocuklar ölümle dans ediyor. Orta refüj ve kenar kaldırıma yığılan çocuklar düğün konvoylarının görünmesiyle yola atlayarak gelin arabalarından bahşiş almaya çalışıyorlar. Çoğu zaman yoldan geçen diğer araçlar da bu çocuklara çarpmamak için manevra yapıyorlar. Bu çocukların anne ve babaları bu çocukların ne iş yaptığından habersiz. Gelin arabalarının üzerine atlayan da bahşiş alamadıkları zaman gelin araçlarına zarar vererek kaçanlar da var. Polis araçları sürekli bölgede devriye astada ara sokaklara saklanan çocuklar kısa sürede aynı yerlerde yeniden toplanarak bu rezalete devam ediyorlar. Yoldan geçen bir araç duramayıp bu çocuklardan birisine çarpsa hepimizin içi acır ama anne ve babalarının duyarsızlığı bizleri düşündürüyor” dediler. (Haber:E.B)

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Merkezde Yol Seferberliği BaşlatıldıÖnceki Haber

Merkezde Yol Seferberliği Başlatıldı

Bölgede En Az Kitap Halk KütüphanemizdeSonraki Haber

Bölgede En Az Kitap Halk Kütüphanemizde

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar