Aksaray
DOLAR31.9682
EURO35.0861
ALTIN2417.2

Her Şey Yeşil Aksaray İçin

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Her Şey Yeşil Aksaray İçin
Orta Anadolu’nun en kurak illerinden olan Aksaray’da toprak yapısı ve mevsimsel etkiler nedeniyle yeşillendirme çalışmaları yavaş ilerlese de yeşil bir Aksaray için mücadeleye devam eden Aksaray belediyesi ile Aksaray Valiliği mücadelelerini aralıksız sürdürüyor.

Geçmişte yetiştirilen kavak ağaçları nedeniyle bölgede yeşil Aksaray olarak bilinen ilimizde son yıllardaki kuraklığın ve yeniden yapılaşmanın etkisi ile ağaç sayısındaki azalma Aksaray’ı yeşil varlığı olarak bölgenin en fakir ili haline getirdi. Son yıllarda eski yeşil günlerine tekrar dönmek için ağaçlandırma seferberliği başlatılsa da toprak yapısının dikkate alınmaması bu çabaları boşa çıkarttı.

Ancak gelinen süreç ve yapılan teknik ve fiziki çalışmalar sonucunda Aksaray’ın toprak analizleri ve bu arazi yapısındaki yetişecek ağaçlar tespit edilerek bu yönde bir ağaçlandırma seferberliği başlatıldı. Aksaray kent merkezinde Aksaray belediyesi son 2 yıl içerisinde 44 bin ağaç,374 bin süs bitkisi ve 120 bin çalı bitkisini toprakla buluşturarak şehir merkezinin yeşermesini sağlarken Aksaray Valiliği öncülüğünde Aksaray Tarım ve Orman il Müdürlüğü de kırsal alanlarda toprak yapısına uygun orman alanları ile köy ve kasabalardaki tepelerin yeşertilmesini hedefliyor. Çoğunlukla satın alma yolu ile temin edilen bitkilerle ilgili çalışmalarına hız veren Aksaray Belediyesi 2 yıl içerisinde diktiği süs bitkilerinden 30 binini de kendi seralarında üreterek bu alanda tasarruf da sağlamış oldu. Son günlerde Aksaray belediyesinin özellikle şehir giriş ve çıkışlarında yaptığı yeşillendirme çalışmaları da Aksaray’ın çehresini değiştirmeye başladı.

Yapılan çalışmaları değerlendiren Aksaraylılar da yeşillendirme çalışmaları nedeniyle Aksaray belediyesi ve Aksaray Valiliğine teşekkür ederek yaptıkları açıklamalarda; “Eskiden yeşil Aksaray olarak bilinene ilimiz ne yazık ki suları azalması ve her yerin inşaat alanına dönmesi ile adeta betona teslim olmuş bir şehir oldu. Yeşili koruyamadığımız ve her yeri boz bıraktığımız için her sene yağış oranı da azalmaya devam ediyor. Eskiden suyun bol olması nedeniyle orman görüntüsü veren ilimiz ne yazık ki çöl görüntüsüne yaklaştı. Eskiden beri Aksaray’ı çevreleyen tepelere dikilen ağaçlar da nedendir bilinmez bir türlü tutmadı. Ancak son yıllarda merkezdeki bir çok alanda yeşillendirme çalışmaları yapılıyor. Çevre köy ve kasabalarda da orman alanları ayrılmaya başladı. Aksaray belediyesi şehrimizin giriş ve çıkışlarında çok güzel çalışmalar yapıyor. Şehirleşmede cadde ve sokaklar kadar yeşilin de önemi olduğunu gören idarecilerimize teşekkür ederken hemşerilerimizden dikilen ağaç ve bitkileri korumalarını rica ediyoruz” dediler. (Haber:E.B)

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Hasan Dağı Aksaraylıların En Gözde Gezi Alanı OlduÖnceki Haber

Hasan Dağı Aksaraylıların En Gözde Gezi...

Merkezde Yol Seferberliği BaşlatıldıSonraki Haber

Merkezde Yol Seferberliği Başlatıldı

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar