Aksaray
DOLAR31.9682
EURO35.0861
ALTIN2417.2

Kiracılar da, Ev Sahipleri de 1 Temmuz’u Bekliyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kiracılar da, Ev Sahipleri de 1 Temmuz’u Bekliyor
Alınan ekonomik tedbirler kapsamında ev sahiplerinin kiralar üzerinde yaptığı artışın iki yıldır yüzde 25 ile sınırlı kalması sonrası aynı uygulamanın devam edip etmeyeceği merakla bekleniyor.

Ülke genelindeki ekonomik kriz ve 6 Şubat tarihli depremlerin ardından büyük oranda artışların yaşandığı konut kiralarına çözüm bulmak isteyen hükümet yaklaşık iki kira artışlarını yüzde 25 ile sınırlamış bu sınırlama ev sahipleri ile kiracıları karşı karşıya getirirken uyuşmazlıklar konusunda da tedbirler alınmıştı.

Enflasyonun tetiklenmemesi ve ev kiralarının daha da artmaması için uygulanan bu tedbir 1 Temmuz 2024 tarihi itibariyle son bulurken özellikle kiracılar sürenin uzatılıp uzatılmayacağı konusunda açıklama bekliyor.

İçerisinde bulundukları ekonomik koşullar nedeniyle sıkıntıda olduğunu ifade eden kiracılar açıklamalarında; “İki senedir yüzde 25 sınırlaması ile kiracılar koruma altına alınmasına rağmen birçok sorun da yaşanmıştı. Ev sahipleri diğer evlerin kiralarını duydukça yeni zam taleplerinde bulunurken bazı ev sahipleri de zam bile istemeden tahliye taleplerinde bulunmuşlardı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan açıklamada yüzde 25 sınırı ile bu süreci zor da olsa atlattık. Ancak ev sahipleriyle sorunlarımız devam ediyor. Artık zam bile yapılsa birçok ev sahibi eski kiracısını evinde oturtmayacağını ve evi boşaltmasını istiyormuş. Bu sene 1 Temmuz tarihinde yüzde 25’in süresi doluyor. Bu konuda bir açıklama da yapılmadı. Yakın zamanda bir karar alınmazsa önümüzdeki aylarda kiracıları çok daha sıkıntılı günler bekliyor” dediler.

Ev Sahipleri “İki Yılda Asgari Ücret 4 Katına Çıkarken Kiralardaki Artış Yüzde 50’de Bırakıldı”

Kira artış oranları konusunda “sabırla bekliyoruz” diyerek konuşan ev sahipleri ise alınan yüzde 25 uygulamasının kalıcı olmasının mümkün olmayacağını belirterek yaptıkları açıklamalarda; “Ülkemiz gerçekten çok büyük bir ekonomik sınavdan geçiyor. Bu süreçte herkes sıkıntıya girerken ev kiralarının sadece yüzde 25’te bırakılması anlaşılır gibi değil. O zaman bu ülkedeki her şeyin fiyatını evlerde olduğu gibi yüzde 25 seviyesine geriletsinler. 5 Bin 500 lira maaş aldığı zaman bin lira ödeyen kiracı 17 bin lira maaş alırken bin 500 lira ödemeye devam ediyor. Bu fiyata artık bu evleri kiraya verene kadar boş tutar veya bir akrabamızı ücretsiz oturturuz bundan daha iyi olur. Şimdiye kadar bizler sabrettik. Aynı apartmanda yeni kiraya verilen bir daire 10 bin liranın üzerinde kiraya verilirken yanındaki daire yüzde 25 yasası nedeniyle 2-3 bin liradan devam ediyor. Bu adaletsizliğin son bulması gerekiyor. Bu ülkede ekmekten diğer ürünlere kadar ya her şeyin ederini Devlet belirlesin ya da artık bu sınırlamayı ortadan kaldırsın. Şimdi bizler 2 yıldır sabırla bekliyoruz. Bundan sonra kiracılarımız sabredecek. Bizler bu süreçte orta yolu bulmayan ve “yüzde 25 sınırı var” diyerek kapıyı yüzümüze çarpan kiracılarla kesinlikle anlaşmayacağız. Yüzde 25 sınırı da gelirse artık evlerimizin tahliyesini talep edeceğiz. Bu fiyata ev kiraya vermektense boş kalsın” dediler. (Haber: E.BUDAK)

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 1
    KIZGIN
İnşaat Maliyetlerindeki Artış Yüzde 70’e UlaştıÖnceki Haber

İnşaat Maliyetlerindeki Artış Yüzde 70’e...

Bakan Işıkhan Net Konuştu “Temmuz’da Ara Zam Yok”Sonraki Haber

Bakan Işıkhan Net Konuştu “Temmuz’da Ara...

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar