
Aksaray merkezde KOM ekipleri gümrük kaçağı ürünler konusunda denetimlerini artırdı. Ekipler son bir haftada yaptıkları çalışmalarda 10 kişiye işlem yaptı.
Türkiye’nin en önemli kavşak noktalarından olan Aksaray’da il emniyet müdürlüğü kaçakçılık ve organize suçlarla mücadele şubesi ekipleri gümrük kaçağı ürünleri ülkeye sokarak haksız rekabet, vergi kaybı ve sağlıkla oynama gibi birçok olayı önleme adında çalışmalarını artırdı.
Aksaray Cumhuriyet başsavcılığının talimatı ile il merkezinde denetimlerini artıran polis ekipleri yaptıkları 9 farklı çalışmada; 2 Adet gümrük kaçağı cep telefonu, 3 adet gümrük kaçağı airpods, 2 adet ruhsatsız tabanca ve 6 adet fişek, 40 litre etil alkol, 27 adet elektronik sigara, 2 bin 260 paket gümrük kaçağı sigara, 54 bin adet dolu makaron ele geçirildi.
Ele geçirilen malzemelere el konulurken 10 şüpheli ile ilgili de ilgili de adli işlem başlatıldığı öğrenildi. İl emniyet müdürlüğünden yapılan açıklamada çalışmaların ilerleyen günlerde de sürdürüleceğinin altı çizildi. (Haber: E.BUDAK)
Yorum Yazın