Aksaray
DOLAR31.9682
EURO35.0861
ALTIN2417.2

Hoş Geldin 11 Ayın Sultanı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Hoş Geldin 11 Ayın Sultanı
11 Ayın Sultanı olarak görülen Ramazan ayı bugün tutulan ilk oruçlarla başladı.

Müslümanlar için 11 Ayın Sultanı olarak kabul edilen arınma ve yardımlaşma ayı olarak değerlendirilen Ramazan ayı bugün tutulan ilk oruçlarla başladı. 30 Gün tutulacak oruçların ardından son oruç 9 Nisan’da tutulurken Ramazan ayının mükafatı olan Ramazan bayramı da 10 Nisan Çarşamba günü kutlanacak

Aksaray için ilk iftar saati bu akşam 18:54 olurken imsak saati ise 05:33 olarak açıklandı. Bu yıl fitre miktarı 130 lira olarak ödenecek.

Aksaray genelinde Ramazan ayı hazırlıkları günler öncesinden başlarken Aksaray için gelenek olan Tahinli fırınları da Pazar günü itibariyle hazırlıklarını tamamladılar. Pazar akşam saatlerinden itibaren şehir merkezinde tahin kokuları çarşı merkezini sararken marketlerde de Ramazan kolileri için mesailerin sürdüğü gözleniyor.

Özellikle zekatları ve yardımlarını gıda paketi olarak dağıtmak isteyen vatandaşların daha çok yerel marketlere ilgi gösterdikleri gözlenirken bir çok vatandaş da gıda çekleri ile yardımlarını dağıtmaya başladı.

Ramazan ayının gelişi ile ilgili görüşlerini aldığımız vatandaşlar yaptıkları açıklamalarda; “Müslümanlar için önemi çok farklı olan mübarek Ramazan ayına girdik. Allah inşallah herkese sevdikleriyle bayramı da kutlamayı nasip etsin. Bu ay yardımlaşma ve arınma ayı, bu ayda insanlar yardımlarını ettikleri gibi geçmişteki günahlarının muhasebelerini de yaparlar. Bu ayın manevi atmosferini dağıtacak hal ve hareketlerden uzak durulmalı. Hemşerilerimiz içerisinde oruç tutanlar kadar tutmayanlarında olduğunu biliyoruz. Oruç tutan elbette kendisine tutuyor ama tutmayanlar da milletin sinirine hal ve hareketler içerisine girmemeliler. İnsanlar birbirlerine karşı daha saygılı ve anlayışlı olmalı. Yardımlaşma ayı dediğimiz bu ayda yaptığımız yardımların nerelere gittiğini takip etmeliyiz. Uzun yıllardır her şeyin kolayına kaçtığımız gibi yardımlaşmada da kolaya kaçmaya başladık. Elimizle dağıtmamız gereken yardımlar değişik sebeplerden bir yerlere ihale ediyoruz. Bu yardımlar yerlerine ulaşıyor mu? bilen yok. Bu sorunu yaşamamak adına kendi ellerimizle yardımlarımızı dağıtalım. Gerçekten ihtiyacı olanlar bu yardımlara ulaşsınlar. Sizlerin vesileleri ile Müslüman aleminin Ramazan ayını tebrik ediyoruz” dediler. (Haber: E.BUDAK)

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Mevcut Muhtarlar 2 Adım ÖndeÖnceki Haber

Mevcut Muhtarlar 2 Adım Önde

Güvenlik İçin 287 Ekiple 2 Bin 113 Personel 7/24 SahadaSonraki Haber

Güvenlik İçin 287 Ekiple 2 Bin 113 Perso...

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar