Aksaray
DOLAR31.9682
EURO35.0861
ALTIN2417.2

Mevcut Muhtarlar 2 Adım Önde

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Mevcut Muhtarlar 2 Adım Önde
31 Mart seçimlerine 3 haftadan az bir süre kala mahallelerdeki muhtarlık seçimleri kızışırken istatistikler mahalle sakinlerinin değişime sıcak bakmadıklarını gösteriyor.

31 Mart mahalli idareler seçimlerine sayılı günler kala belde, ilçe ve il merkezindeki belediye başkanlığı, il genel ile belediye meclis üyelikleri için yarış tüm hızıyla sürerken Aksaray merkezdeki 48 mahallede de muhtarlık mührü için rekabet kızıştı. Mevcut muhtarların karşısına çıkan adayların açıkladıkları projeler belediye başkan adaylarını bile hayretlere düşürürken adayların aile imajlarını ön plana koyarak akşam gezilerinde eşleri ile birlikte ikamet ziyaretleri de en dikkat çekici propaganda malzemesi olarak görünüyor.

İl genelinde 48 mahalledeki geçtiğimiz yıllardaki muhtarlık seçimlerine bakıldığında muhtarların çok büyük bir kusurunun olmaması durumunda mahallelilerin genel olarak mevcut muhtarları tercih ettikleri ortaya çıkıyor. Değişimin daha fazla muhtarlıktan vazgeçen mevcut muhtarların veya çok nadir de olsa vatandaşla aralarında sorun olan mahallelerde olduğunu ifade eden vatandaşlar muhtarlık seçimleriyle ilgili açıklamalarında; “Aslında bizler için gerekli olmayan bir müessese. İl genelinde hatta Türkiye genelinde binlerce muhtar var. Bu muhtarlıklar için her seçim döneminde kavgalar oluyor, hatta bazı yerlerde kan bile dökülüyor. Bir mühür için mi? yoksa başka sebepleri mi var? Bu durumun iyi hesaplanması gerekiyor. Herkes mührün peşinde ve ödenekleri olmamasına rağmen başkan adaylarından daha çılgın taahhütlerde bulunuyorlar. Mührü alanları daha sonra makamlarında bulamıyoruz. Bu yüzden mahallelerde insanlar mevcut muhtarların değişmesini istemiyor. Bu nedenle de mevcut muhtarlar bu seçimlere her zaman önde başlıyor. Verilen maaşlar veya silah ruhsatları mühür yarışı için en büyük sebep diye düşünüyoruz. Köylerde bile artık muhtarların yapabilecekleri bir durum kalmadı. Bu makamların hatta artık ülkede birçok makamın ortadan kaldırılması gerekiyor. Aksaray merkezdeki mahallelerde teslim edilmiş ve binlerce insanı bu sebeple mağdur etmiş on binlerce tebligat duruyor. Bunları alanların en ufak bir sorumluluğu yok. Bu mağduriyetlerin bedellerini kimler ödeyecek bilmiyoruz. Muhtarlıklara tebliğ edilen tebligatların muhataplarına ulaşmadığını teslim edende teslim edildi olarak kayıtlarına geçirenler de bilmelerine rağmen bu durum böyle devam ediyor ve bu nedenle de muhtarlıklar devam ettiriliyor diye düşünüyoruz. Dediğimiz gibi 3 hafta sonra görünecek ki eski muhtarların neredeyse tamamına yakını görevlerine devam edecekler. Bunun nedeni başarı değil sadece vatandaşın muhtarlıkları umursamaması ve değişimin hiçbir şeyi değiştirmeyeceğini düşünmesidir” dediler. (Haber: E.BUDAK)

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
KOM’dan Kaçak Emtia OperasyonuÖnceki Haber

KOM’dan Kaçak Emtia Operasyonu

Hoş Geldin 11 Ayın SultanıSonraki Haber

Hoş Geldin 11 Ayın Sultanı

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar