Aksaray
DOLAR31.9682
EURO35.0861
ALTIN2417.2

Güvenlik İçin 287 Ekiple 2 Bin 113 Personel 7/24 Sahada

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Güvenlik İçin 287 Ekiple 2 Bin 113 Personel 7/24 Sahada
450 Bine yaklaşan nüfusu ile hızlı bir şekilde büyüyen Aksaray’da güvenlik sorununu aşmak adına iş birliği yapan emniyet ve jandarma ekipleri toplamda 2 bin 113 personel ile 7/24 devriye ve denetimlerini sürdürüyor.

1989 Yılında il olan ve kendisine denk olarak kabul edilen iller arasında konumu nedeniyle çok hızlı bir şekilde büyüyen ve nüfusu da artan Aksaray’da hızlı büyüme ve alınan göçün de etkisi ile ortaya çıkan güvenlik sorunlarını çözmek için gece gündüz çalışan güvenlik güçleri yaptıkları başarılı çalışmalar ile sürekli haber konusu olurken il emniyet müdürlüğü ile il jandarma komutanlığı il genelinde güvenlik tedbirleri kapsamında koordineli bir çalışma sistemi ile suçluların korkulu rüyası haline geldiler. İl ve ilçe merkezilerinde polis ekipleri, beldeler, köyler ve diğer kırsal alanlarda ise jandarma timleri yaptıkları çalışmalar ile başta uyuşturucu belası olmak üzere bir çok asayiş sorununu önlerken bu çalışmalarda yüzlerce aranan şahsın da parmaklıklar ardına yollanmasını sağladılar.

2024 Yılının sadece 2 aylık dönemindeki verilere bakıldığında il emniyet müdürlüğü 1 bin 88 personel (177 Ekip) il jandarma komutanlığı ise bin 25 personel (110) ekip ile bölgelerinde yaptıkları uygulama ve denetimlerde 54 bin 486 kişinin GBT sorgusunu gerçekleştirdiler. Yapılan sorgulama işlemlerinde 642 kişinin arama kaydının olduğu tespit edilerek bu şahıslar gözaltına alınarak adliyeye sevk edildiler. Arama kaydı olan ve adliyeye sevk edilen şahıslardan 204’ü tutuklanarak cezaevlerine gönderildiler. Yapılan bu çalışmalar ile geçtiğimiz yılın aynı dönemindeki veriler karşılaştırıldığında yüzde 46’lık bir başarı artışı olduğu kayıtlara geçti.

Aynı dönemde yapılan denetimler haricinde Aksaray’da bin 3 asayiş olayı kayıtlara geçti. Bu olaylardan yüzde 98’i aydınlatılırken olaylara karıştıkları değerlendirilen 982 kişi de yakalanarak gözaltına alındı. İşlemleri tamamlanan 982 kişiden 16’sı tutuklanarak cezaevine gönderildiler.

Malvarlığına karşı işlenen suçlar kapsamında il genelinde 520 olay meydana gelirken bu olayların yüzde 76’sı aydınlatıldı. Olayları gerçekleştirdikleri veya karıştıkları tespit edilen 162 kişi gözaltına alınırken bunlardan 1/3’ü tutuklanarak cezaevine gönderildiler. Geçtiğimiz yılın verileri ile karşılaştırma yapıldığında Aksaray’da mal varlıklarına karşı işlenen suçlarda yüzde 6’lık bir düşüş olduğu da kayıtlara geçti.

Polis ve Jandarma timlerinin gerçekleştirdikleri yol kontrolleri ile şok uygulamalarda durdurulan araçlardan 35 adet ruhsatsız tabanca, 20 adet ruhsatsız av tüfeği ve 16 adet de kurusıkı tabanca yakalandı. Ele geçirilen malzemelere el konulurken sorumlular hakkında da yasal işlemler başlatıldı. Aksaray’da huzur ve güven ortamının bozulmaması ve suçluların yaptıklarının yanlarına kalmaması için il genelinde denetimlerin yıl boyunca devam etmesi bekleniyor. (Haber: E.BUDAK)

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Hoş Geldin 11 Ayın SultanıÖnceki Haber

Hoş Geldin 11 Ayın Sultanı

Lise Öğrencileri 250 Fidanı Toprakla BuluşturduSonraki Haber

Lise Öğrencileri 250 Fidanı Toprakla Bul...

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar