Reklamı Geç
Aksaray Belediyesi
sabancı
Aksaray
DOLAR31.9682
EURO35.0861
ALTIN2417.2

Havalar Isınınca Şikâyetler Arttı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Havalar Isınınca Şikâyetler Arttı
Ulaşım aracı olarak kullanılması gereken motosiklet ve elektrikli bisikletler konusunda şikâyetler artarken vatandaşlar bu araçlar ve sürücüleri üzerindeki denetimlerin sıklaştırılmasını istediler.

Birçok vatandaşın ucuz ulaşım aracı olarak kullandığı ve bazılarının da ekmek teknesi olan motosikletler ve elektrikli bisikletlerin sayısının artmaya başlaması ve bazı sürücülerin kuralsız hareketleri ile çevreye verdiği rahatsızlık halkın tepkilerine neden oluyor.

Özellikle çocuk denilecek yaşta bireylerin sadece gezi amaçlı kullandığı bu araçların çıkarttığı gürültü ve toplu gezilerde çevreye verdikleri rahatsızlıkların son bulmaması birçok vatandaşı çileden çıkartırken araç sürücüleri de özellikle çocukların kullandığı elektrikli bisikletler ile motosikletlerin trafik kurallarını hiçe saydığını söylediler.

Vatandaşlar “Her Yaz Aynı Evimizde Bile Huzur Vermiyorlar”

Özellikle mahalle aralarında gruplar halinde gezen motosikletler konusundaki sorunun bitmediğini söyleyen vatandaşlar açıklamalarında; “Her sene bahar ayı ile birlikte ulaşım aracı olması gereken bu araçlar akşam saatlerinde mahalle aralarında adeta trafik terörü estiriyorlar. Kimiz egzoz patlatıyor kimi susturucusu olmayan motosikletini dakikalarca bağırtıyor. Bu sorun mahalle ismi veya yıllar geçse de hiç son bulmuyor. Çoğu plakası olan bu araçlardan gerçekten şikâyetçiyiz. Evimizde bile huzur bırakmadılar” diyerek motosikletler üzerindeki denetimlerin artırılmasını istediler.

Sürücüler “Trafik Kuralları Sadece 4 Tekeri ve Motoru Olan Araçlar İçin mi?”

Motosiklet, elektrikli bisiklet ve 3 tekerlekli triportör adı verilen araçlar konusunda konuşan sürücüler ise yaptıkları açıklamalarda; “Aksaray’ın merkezinde de ana bulvarlarında da trafik çok büyük bir sorun haline gelmeye başladı. Normal şartlarda ulaşım için kullanılan elektrikli bisikletler gerçekten kullanmaması gereken kişilerin elinde risk yaratıyor.

Çocuk denilecek yaştaki sürücüler ile artık gözleri bile görmeyen büyüklerimiz trafik kurallarından habersiz. Kırmızı ışık başta olmak üzere ana yollara çıkarken bile durma gereği duymuyorlar. Bunların dışında motosikletlerin sayısı yaz ayı ile birlikte 3 katına çıktı. Bu araçları kullananlar için ehliyet gerekli diye biliyoruz. Bununla beraber plaka ve diğer evrakların da olması gerekiyor. Yani bunlar da bir motorlu araç ve denetime tabiler. Bizlerin uydukları trafik ışıkları başta olmak üzere tüm kurallara uymak zorundalar. Bu konuda bu araçlar üzerinde de sıkı denetimler gerçekleştirilmesi gerekiyor. Son olarak da şehrin her noktasında karşımıza çıkan 3 tekerlekli elektrikli veya motorlu araçlardan şikâyetçiyiz. Gece gündüz demeden şehrin her yerinde hurda toplayan bu araçların neden denetimlerden muaf olduğunu gerçekten merak ediyoruz. Geçmişte at arabaları vardı ve kural tanımazlardı. Onların sayısı azdı ve atların yorulduğu için belli saatlerde bari olsa trafikten çıkarlardı. Bu at araçları toplandı ve bu insanların sayısı da araçların sayısı da 10-15 katına çıktı. Bu araçlar ters yön, trafik ışığı gibi büyük ihlaller ile birlikte birçok ihlal yapmalarına ve dönem, dönem kazaya karışmalarına rağmen trafikteki sayıları sürekli artıyor ve sorunda büyüyor. Artık sadece 4 tekerleği olan motorlu araçlar dışındaki araçlar da aynı otomobiller gibi denetlenmeli” dediler. (Haber: E.BUDAK)

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Sağlık ve Güzelyurt’a Ziyaretçi AkınıÖnceki Haber

Sağlık ve Güzelyurt’a Ziyaretçi Akını

Son Günü Bekleyen Mağdur Olur!Sonraki Haber

Son Günü Bekleyen Mağdur Olur!

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar