Reklamı Geç
Aksaray Belediyesi
sabancı
Aksaray
DOLAR31.9682
EURO35.0861
ALTIN2417.2

Sağlık ve Güzelyurt’a Ziyaretçi Akını

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Sağlık ve Güzelyurt’a Ziyaretçi Akını
31 Mart yerel seçimlerinde yapılan itirazların ardından 2 Haziran Pazar günü yenilenecek seçimler için son haftaya girilirken siyasi partiler Sağlık beldesi ile Güzelyurt ilçesine çıkarma yapıyor.31 Mart tarihinde yapılan yerel seçimlere yapılan itirazlar sonucunda Yüksek Seçim Kurulunun (YSK) seçimlerin 2 Haziran tarihinde yenilenmesi kararı ile siyasi çalışmaların yoğunlaştığı Güzelyurt ilçesi ile Sağlık beldesi siyasi partilerin ilgi odağı oldu.

31 Mart Tarihinde yapılan seçimlerde Güzelyurt ilçesinde İyi Parti adayı Hazım Turan 1 Oy fark ile Ak Partili adayını geride bırakırken Sağlık beldesinde de yine Milliyetçi Hareket Partili aday Abdullah tosun Ak Partili adayını 1 puan fark ile geçerek belediye başkanı olarak seçilmişti. Seçim günü yapılan itirazalar ile ilçe ve il seçim kurullarının verdiği seçim tekrarı kararının ardından son sözü söyleyen YSK Güzelyurt ve Sağlık beldesinde seçimlerin 2 Haziran tarihinde yinelenmesi kararını vermiş verilen bu karar ile Güzelyurt belediye başkanlığı görevine Güzelyurt kaymakamı, Sağlık belediye başkanlığına da Aksaray Vali yardımcısı kayyum olarak atanmıştı.

Geride bıraktığımız Ramazan bayramının ardından seçim çalışmalarının yoğunlaştığı her iki bölgede de son haftalara girerken son kozlar oynanırken İlçe ve Beldeye siyasi partilerin ilgisi arttı. Cuma günü Ak Parti Yerel yönetimlerden sorumlu genel başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ve beraberindeki Ak Partililer Güzelyurt ilçesi ile Sağlık beldesinde vatandaşları ziyaret ederken sorun ve talepleri de yerinde dinleyerek notlarını aldıktan sonra adaylarına oy taleplerini yinelediler. Ak Parti’nin seçim çalışmalarının ardından hafta sonu Güzelyurt ilçesine çıkartma yapan İyi partililer genel başkanları Müsavat Dervişoğlu ile birlikte Adayları için oy istediler. Sağlık beldesinde seçilme şansı bulunmayan İyi Parti lideri Güzelyurt ziyaretinin ardından Aksaray’dan ayrılırken Güzelyurt ilçesi ve Sağlık beldesinde seçim çalışmalarını sürdüren Milliyetçi Hareket Partisi de Ankara’dan gelen kalabalık bir heyet ile Güzelyurt ilçesi ve Sağlık beldesindeki vatandaşları dinleyerek, 2 Haziran tarihinde adaylarına destek sözü istediler. 2 Haziran Pazar günü sandık başına gidecek olan Güzelyurt ve Sağlık halkı belirsizliğe son vererek inandıkları isimlere belediye başkanlığı görevini teslim edecekler. (Haber: E.BUDAK)

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Bir Yıl Öncesine Kadar “Yok” Çektikleri Müşterilerini ArıyorlarÖnceki Haber

Bir Yıl Öncesine Kadar “Yok” Çektikleri...

Havalar Isınınca Şikâyetler ArttıSonraki Haber

Havalar Isınınca Şikâyetler Arttı

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar