Reklamı Geç
Aksaray Belediyesi
sabancı
Aksaray
DOLAR31.9682
EURO35.0861
ALTIN2417.2

Son Günü Bekleyen Mağdur Olur!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Son Günü Bekleyen Mağdur Olur!
Yenilenmeyen sürücü belgeleri için son tarih olan 31 Aralık 2024 tarihi belirlenirken yetkililer eski ehliyetlerini değiştirmeyenlerin yılsonunu beklememesi uyarısında bulundular.

Eski tip sürücü belgelerini değiştirmeyenler için verilen süre yılsonu dolarken eski tip ehliyet değişikliklerini 31 Aralık 2024 tarihine kadar yapmamış olanlar için para cezası uygulanacak. Yeni tip sürücü belgeleri 10 ve 5 yıllık olarak verilirken binek araç kullananların sahip olduğu ehliyetler 10 yılda bir sağlık kontrolleri sonrası yenilenirken ticari taşıt kullananlar için ise bu süre 5 yıl olarak belirlendi.

Sürücü belgelerinin değiştiği günden beri verilen sürenin yılsonu sona erecek olması üzerine uyarılarda bulunan yetkililer vatandaşların mağduriyet yaşamamaları içim son günü beklememelerini ve bağlı bulundukları Nüfus İl Müdürlüklerinden randevularını alarak ehliyet başvurularını yapmalarını istediler. Geçtiğimiz yıllarda yaşanan pasaport sıkıntısını hatırlatan yetkililer son güne kalan başvurularda sıkıntı yaşanabileceği ve bunun da vatandaşların mağduriyetlerine yol açacağı uyarısında bulunurken Aksaraylı vatandaşlar da “Biz fatura öderken bile son saati bekleyen bir toplumuz” diyerek yaptıkları açıklamalarda; “Eski tip ehliyetlerin değiştirilmesi için yıllar önce duyuru yapıldı ve aradan geçen yıllara rağmen halen eski ehliyetlerini değiştirmeyen kişilerin olduğunu duyuyoruz. İnşallah bu 31 Aralık tarihine yeniden ek süre falan verilmez. Çünkü bu ülkede birileri kendilerine verilen görevleri harfiyen yerine getirirken birileri de son dakikaya kadar bekleyip sıra bulamıyoruz ağıtları ile ek süre istiyor. Ehliyet değişikliği zorunluysa vatandaş olarak herkes gidip nüfus müdürlüğüne başvuru yapacak ve değiştirecek. Şimdi son gün denilen zamana yaklaşık 7 ay var. Bu 7 ay geçer ve son hafta nüfus önünde sıralar oluşur. Sıra bulamayan mağdur olduğunu anlatarak acıtasyon yapar. Ama bu insanlara kimse neden yıllardır değişim yapmadıklarını sormaz. Ehliyet değiştirmeyenlere ceza yazılacakmış. Sonuna kadar destekliyoruz. Daha 7 ay var ve her isteyen nüfustan randevusunu alarak başvuru yapabiliyor. Son günü bekleyenler de artık cezayı hak etmiştir” dediler. (Haber: E.BUDAK)

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Havalar Isınınca Şikâyetler ArttıÖnceki Haber

Havalar Isınınca Şikâyetler Arttı

Eşinin Şiddetinden Kaçan Kadın, Erkek Kardeşinin Şiddetine UğradıSonraki Haber

Eşinin Şiddetinden Kaçan Kadın, Erkek Ka...

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar