Aksaray
DOLAR31.9682
EURO35.0861
ALTIN2417.2

Festivalin Finali de Adına Yakışır Oldu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Festivalin Finali de Adına Yakışır Oldu
Aksaray Belediyesi tarafından bu yıl 3’üncüsü düzenlenen ve yoğun ilgi gören Bilim Festivali sona erdi. Bilim Merkezi'nde gerçekleştirilen, üç gün devam eden festival, her yaştan on binlerce bilim meraklısına ev sahipliği yaptı.

Bilim ve Teknoloji odaklı kültür, sanat, sporun yer aldığı Aksaray Bilim Festivali, dolu, dolu etkinliklerin yapıldığı 3 günün ardından sona erdi. Ziyaretçiler savunma sanayi ve bilim-teknoloji kuruluşlarının kurduğu stantları gezme imkânı buldu. Festivalde, her yaştan katılımcıya ilham kaynağı olacak yenilikler ve yüzlerce bilimsel etkinlik yer aldı.

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer Bilim festivalinin ardından yaptığı açıklamada şu görüşlere yer verdi. “Çocuklarımızın ve gençlerimizin araştırmacı yanlarını ortaya çıkarıp, Milli savunma Sanayimizin Türk silahlı kuvvetlerinin envanterine kazandırdığı, dosta güven, düşmana korku veren gurur kaynağımız ürünlerin sergilendiği Bilim Festivalimiz bu yılda adından söz ettiren etkinliklere imza attı.

Bu yıl 3’üncüsünü düzenlediğimiz Bilim Festivalinde çocuklarımız ve gençlerimiz hem yeteneklerini sergilediler hem de eğlendiler. Teknoloji ve bilimde farkındalık oluşturmak üzere düzenlendiğimiz festivalimiz ile geleceğimizi inşa edecek çocuklarımız ve gençlerimizin bilime meraklı, araştırmacı ve üreten bireyler olma konusunda faydalı alışkanlıklar kazanmalarının Türkiye’ye katkı sağlayacağını inanıyorum. Seneye yine bilimle, teknoloji ile iç olacağımız bilim festivalimizde görüşmek üzere” ifadelerini kullandı.

Festivalin Son Gününde Aksaray Bilim Festivali'nde Alper Gezeravcı Rüzgârı Esti

Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı Festivalin son gününe damgasını vurdu. Tacin Mahallesi Bilim Merkezi arkasındaki alanda gerçekleştirilen festivalde Aksaraylılarla buluşan Gezeravcı Türkiye'nin uzay yolundaki adımları ve gelişmeleri hakkında bilgiler vererek uzaydaki yaşantıyı ve uzay eğitimlerini, deneylerini aktardı.

Binlerce insanın katıldığı söyleşide konuşan Alper Gezeravcı; “Türkiye Cumhuriyeti'nin devletinin güçlü iradesi ile 100 yıldır adım atmadığımız bir alanda bugün burada genç kardeşlerimizin, çocuklarımızın gelecekte hayallerine sınır koymalarını gerektirmeyecek şekilde ilham alacakları bir hikâyenin sadece başlangıç noktasını yaptık.

Bugün burada duyacaklarınız ilerleyen süreçte altına sizlerin de imzanızı atacağınız bir yolun sadece başlangıç noktası, bir yere varış hikâyesi değil” İfadelerini kullandı.

Daha sonra dinleyenlerin sorularını yanıtlayan Türkiye’nin ilk astronotu Alper Gezeravcı, sahnede Vali Mehmet Ali Kumbuzoğlu, Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer ve dinleyicilerle öz çekim yaptı.

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer ve Vali Mehmet Ali Kumbuzoğlu Alper Gezeravcı’ya hediye takdiminde bulundu. Festival alanını gezen Alper Gezeravcı, festivali düzenleyen Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer’i tebrik etti. (Basın bülteni)

Anahtar Kelimeler:
  • 1
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
AKPINAR ATAUZDER’E BAYRAM SEVİNCİ YAŞATTIÖnceki Haber

AKPINAR ATAUZDER’E BAYRAM SEVİNCİ YAŞATT...

ASÜ Engelsiz Kütüphaneler Arasında Zirveye OynuyorSonraki Haber

ASÜ Engelsiz Kütüphaneler Arasında Zirve...

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar