Aksaray
DOLAR31.9682
EURO35.0861
ALTIN2417.2

Esnafa Borç Yapılandırma Müjdesi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Esnafa Borç Yapılandırma Müjdesi
Esnaf ve sanatkarlar kredi kefalet kooperatifinden kredi çeken ancak bozulan işleri nedeniyle ödeme yapamayarak takibe düşen esnaflara yapılandırma müjdesi geldi.

Covid-19 salgını hayatı olumsuz etkilemeye devam ederken borç batağındaki esnafa iyi haber Aksaray Esnaf ve sanatkarlar kredi kefalet kooperatifinden geldi. Bozulan işleri nedeniyle kooperatif aracılığı ile kredi kullanan ancak borcunu ödeyemeyerek takibe düşen esnafların borçlarında yapılandırma süreci başladı. Yapılandırma 1 Mart öncesi kooperatif takibine düşen esnafları kapsayacak ve 30 Nisan tarihine kadar başvurularını yapan esnaf ve sanatkarlar yapılandırmadan faydalanabilecekler.

Aksaray Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi başkanı Ü. Yaşar Altın yapılandırma detayları konusunda yaptığı açıklamada; “Bilindiğin üzere covid-19 salgını sürecinde gelişen olumsuz ekonomik koşular nedeniyle kooperatiflerimizin ortağı esnaf ve sanatkarlarımızın kooperatifimiz takibindeki borçlarına ödeme kolaylığı sağlamak amacıyla daha önceki yapılandırılması bozulmuş olanlar dahil, kredi borcu 1 Mart 2021 tarihinde önce kooperatif takibine intikal eden ortakların 30 Nisan 2021 tarihine kadar başvurmaları ve yapılandırma takibinde bulunmaları halinde kooperatif takibinde bulunan asıl alacaklar tutarına (Bankaca kooperatif blokeli ve/veya mevduat hesaplarından alına tutarlar ile varsa icra ve sair masraflar) hiçbir gecikme faizi hesabı yapılmayacak olup, borç (Asıl alacak) tutarı defaken ödemek istendiği taktirde gecikme faizi alınmadan tahsil edilecektir.

Taksitlendirme talep edenlere azami 18 ay taksit imkanı sağlanacak asıl alacak tutarına (Bankaca kooperatif blokeli ve/veya mevduat hesaplarından alınan tutarlar ile varsa icra sair masraftalar) yapılandırma tarihinden itibaren %10 faiz oranı üzerinden 18 aylık basit faiz hesaplanacak ve asıl alacak tutarı ile hesaplanan faiz tutarı toplamı (yapılandırmaya esas borç tutarı) taksit sayısına bölünerek ilk taksit peşin tahsil edilecektir” dedi. (Haber/Foto:E.B)

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 1
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Trafiğe 1 Ayda 2 Bin 973 Araç Daha Dahil OlduÖnceki Haber

Trafiğe 1 Ayda 2 Bin 973 Araç Daha Dahil...

65 Bin Lira Destek İle Kendi İşlerini KuracaklarSonraki Haber

65 Bin Lira Destek İle Kendi İşlerini Ku...

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar