Reklamı Geç
İrfan Çıtak
Aksaray
DOLAR32.3974
EURO35.2937
ALTIN2250.8

65 Bin Lira Destek İle Kendi İşlerini Kuracaklar

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
65 Bin Lira Destek İle Kendi İşlerini Kuracaklar
Kendi işlerini kurmak isteyen engelliler için harekete geçen çalışma iş kurumu kriterlere uyan engellilere 65 bin TL’ye kadar destek verecek.

Aksaray’da yaptığı başarılı çalışmalar ile istihdamın artmasında önemli rol üstelenen çalışma ve iş kurumu müdürlüğü engelli bireylerin de kendi yatırımlarını yapmaları için çalışmalarını sürdürüyor. Geçtiğimiz yıl ki istihdam seferberliği projesi ile binlerce kişiyi iş sahibi yapan İKUR il müdürlüğü engellilere kendi işlerini kurabilmeleri için 65 bin liraya kadar destek sağlayacak. Aksaray Valiliği desteği ile gerçekleştirilecek hibe desteği başvuruları 16 Nisan 2021 tarihinde son bulacak. Başvurular sadece e-devlet üzerinden yapılabilecek.

Konuya ilişkin Aksaray çalışma ve iş kurumundan yapılan yazılı açıklamada; “İlimizde, Aksaray Valiliği öncülüğünde Aksaray Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü (İŞKUR) ile kurum ve kuruluşların iş birlikteliğinde, dezavantajlı gruplar içerisinde yer alan engelli ve eski hükümlü statüsündeki vatandaşlarımıza yönelik olarak günümüze kadar 266vatandaşımız hibe desteği almaya hak kazanmıştır. Böylece farklı sektörlerde iş yerlerini kurup kendi işlerinin patronu olarak iş gücü piyasası içerisinde yer aldılar.

Engelli Statüsündeki Vatandaşlara Yönelik Kendi İşini Kurma Desteği Başvuruları alınmaya başlamıştır. Bu doğrultuda 65.000 TL’ ye hibe desteği sağlanabilecektir.

Başvurular 16 Nisan 2021 tarihine kadar yapılacak olup sadece e- devlet üzerinden başvuru alınacaktır.

Posta ile veya elden yapılacak başvurular kabul edilmeyecektir.

Hibe desteğinden yararlanmak isteyen engellilerin aşağıdaki bütün şartları son başvuru tarihi itibariyle taşıması gereklidir.       

a) İŞKUR’a engelli kaydı olmak,

b) Bedensel, zihinsel, ruhsal, duygusal ve sosyal yeteneklerini çeşitli derecelerle kaybetmesi nedeniyle işgücünün en az % 40’ından yoksun olduğuna ilişkin “Sağlık Kurulu Raporuna” sahip olmak,

c) 18 yaşını tamamlamış olmak,

d) Hangi sebeple olursa olsun emekli olmamak,

e) İŞKUR’a herhangi bir borcu bulunmamak,

f) Kendi üzerine aktif olarak kayıtlı işyeri/işletme olmamak, (Proje başvuru rehberi yayım tarihi itibari ile proje konusu meslekte son bir yıl içerisinde terk mükellefi olmamak),

g) İşyerinin kurulacağı il sınırları içinde ikamet etmek,

h) Girişimcilik eğitim programı sertifikasına sahip olmak,

i) Kurulacak iş ile ilgili başka mevzuatlarda aranılan diploma, sertifika, izin vb. belgelere sahip olmak ve aranılan diğer şartlara haiz olmak,

j) Kendisine vasi tayini yapılmamış olmak,

k) Herhangi bir icra dosyası bulunmamak, (Komisyon tarafından kabul edilen projelerin sözleşme imzası öncesinde https://www.turkiye.gov.tr/adalet-icra-dosyasi-sorgulama adresinden kişinin icra dosyasının olup olmadığı sorgulaması yapılacaktır.)

l) Büyükbaş ve Küçükbaş Hayvan Yetiştiriciliği projelerinde “Sürü Yönetim Elemanı/Hayvan Yetiştiriciliği” belgesine, Arıcılık projelerinde ise “Arıcılık” belgesine (sertifikasına) son başvuru tarihi itibariyle sahip olmak. Detaylı bilgi için 0 382 213 50 92 numaralı telefona ulaşılabileceği gibi, ayrıca https://www.iskur.gov.tr/duyurular/e-devlet-uzerinden-engelli-hibe-destegi-basvurulari-basladi/ internet adresinden de detaylı bilgi edinilebilir” denildi. (Basın bülteni)

Datakale.Net İnternet ve Bilişim Hizmetleri
Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Esnafa Borç Yapılandırma MüjdesiÖnceki Haber

Esnafa Borç Yapılandırma Müjdesi

Ankara’dan 30 Milyon Lira Destekle DöndülerSonraki Haber

Ankara’dan 30 Milyon Lira Destekle Döndü...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar