Aksaray
DOLAR31.9682
EURO35.0861
ALTIN2417.2

Trafiğe 1 Ayda 2 Bin 973 Araç Daha Dahil Oldu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Trafiğe 1 Ayda 2 Bin 973 Araç Daha Dahil Oldu
Trafiğin her geçen gün daha büyük sorun haline geldiği Aksaray’da Şubat ayında trafiğe 2 bin 973 daha dahil olurken Aksaray’da trafiğe kayıtlı araç sayısı 131 bin 665’e yükseldi.

Kısa adı TÜİK olan Türkiye istatistik kurumu illerin motorlu kara taşıtı sayılarını açıkladı. Şubat sonuna göre hesaplanan araç sayılarına göre Aksaray trafiğine 2 bin 973 motorlu araç daha eklenerek trafikteki araç sayısı 131 bin 665’e yükseldi. Şubat ayında Aksaray trafiğine dahil olan araçların cinslerine göre dağılımları; Bin 836 otomobil,484 kamyonet,299 traktör,201 kamyon,70 motosiklet,27 özel amaçlı araç,30 minibüs,26 otobüs şeklinde oldu.

TÜİK verileri sadece Aksaray’a tescili yapılan araçları kapsadığında Aksaray trafiğinde bulunan araç sayısının 150 bin seviyelerinde olduğu tahmin edilirken artan trafiğe rağmen tedbirlerde geç kalındığını savunan vatandaşlar açıklamalarında; “İlimiz genelinde trafik yoğunluğu sürekli artıyor. Özellikle son dönemde gözle görülür artış devam ederken bu oran TÜİK verilerine de yansımış. Ancak TÜİK’in verileri sadece Aksaray’da kayıtlı araçları kapsadığından sadece 68 plakalı araçları baz almış. İl trafiğinde açıklananın çok üzerinde araç var. Bununla beraber ilimizin içerisinden geçen E-90 karayolundan geçen on binlerce araç da şehir trafiğini olumsuz yönde etkiliyor. Her nedense yıllardır açılması gereken çevre yolu açılmadı ve bu araçlar şehir dışına çıkartılamadı. Aksaray için ilimizi yönetenlerin trafik konusunda bir çalışma yaparak gelecek için bir proje üretmesi gerekiyor. Trafik sorunu çok hızlı bir şekilde artıyor. Bunu trafikteki herkes görmesine rağmen birileri görmüyor. Trafiğin ana arterlerde akıcı hale getirilmesi gerekirken oralara yerleştirilen ve uzun süre yanan  trafik ışıkları trafiğin akmasından çok durmasına neden oluyor. Kent merkezinin girişlerinde sıkıntı var. Bununla beraber şehrimizde giriş ve çıkış sorunu çözülemiyor. İl merkezine gelmek isteyenler çok büyük sıkıntılar çekiyorlar.

Bununla beraber sürücüler olarak gideceğimiz yerin kapısına kadar otomobillerimizle gitmeye çaba gösteriyoruz. Rast gele bıraktığımız araçlar trafiği perişan ediyor. Merkeze giriş noktaları sorumsuz sürücüler tarafından sürekli işgal edilmiş durumda. Trafik komisyonunun çok geç kalmadan artık bir düzenleme yaparak merkez ile beraber ana arterleri de kapsayacak bir çalışma yapmasının zamanı geldi. Bir ayda il trafiğine 3 bine yakın araç katıldıysa önümüzdeki yıl 36 binden aracın trafiğe dahil olacağı hesaplanmalı. Artan nüfus ile beraber bu sayı sürekli de artacaktır. Bu şehre yapacağınız en büyük hizmetlerden bir tanesi de geleceğe yönelik bir trafik planlaması olacaktır” dediler.(Haber:E.B)

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 1
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Artan Kur da Kiradaki Esnafı VurduÖnceki Haber

Artan Kur da Kiradaki Esnafı Vurdu

Esnafa Borç Yapılandırma MüjdesiSonraki Haber

Esnafa Borç Yapılandırma Müjdesi

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar