
Özellikle yaz mevsimlerinin simgelerinden olan çilek, üretimde alternatiflerin artması ile dört mevsim satışa sunuluyor. Tarlalarda ve seralarda üretimi dört mevsim devam eden çileğin satışları hakkında bilgiler veren Pazar esnafı Ali Ağıl, özellikle tarla çileğinin daha çok tercih edildiğini söyledi.
Pazar tezgâhlarından eksik olmayan çilek ile ilgili bilgiler veren Ağıl, çileğin sağlık açısından da pek çok faydasının olduğunu söyledi. Çileğin üretim aşamasından Pazar tezgâhına kadar olan sürece değinen Ağıl; “Çileğin kanı temizleme ve cildi nemlendirme gibi daha nice faydaları var. Çilek artık 12 mevsimin 12’sinde de bulunabilen bir meyve. Çilekler seralarımızdan çıkıyor. Yaz ve kış rekoltesi çileğin üretimindeki verimine göre değişkenlik gösteriyor. Konya’dan getirdiğimiz özellikle tarla çilekleri tadı ve aroması bakımından çok tercih ediliyor. Fiyatlar normalin zerinde seyrediyor. Dolayısıyla vatandaşın alım gücü de düşüyor. Yaz aylarında bile 30-35 liraya satılan çileği sonbaharda 25 lira gibi fiyatlara satamıyoruz. Yol ve işçi masrafları yüksek olduğundan maliyetler çok yüksek. Tarla çileklerimizin sezonu bitmek üzere fakat biz müşterilerimiz için yılın 12 ayıda çilek satıyoruz” ifadelerini kullandı. (Haber: S. OLGUN-Fotoğraf: Stj. Muhabir Canan Aydemir)
Yorum Yazın