Aksaray
DOLAR31.9682
EURO35.0861
ALTIN2417.2

Bu Beyannameyi Vermeyenin Canı Yanacak

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bu Beyannameyi Vermeyenin Canı Yanacak
2023 Yılı kira gelirlerini beyan etme süresi 1 Mart itibariyle başladı. Ev sahipleri kira gelirlerini 1 Nisan 2024 tarihine kadar gelir idaresi başkanlığına beyan edecekler.

Son bir yıl içerisinde fahiş artışlarla anormal rakamlara çıkan konut ve iş yeri kiraları denetim mekanizmasını da harekete geçirdi. Aksaray genelinde kirada olduğu tespit edilen konutlar tek, tek ziyaret edilerek kiracılardan 2023 yılında ödedikleri kira miktarları kayıt edilirken 2023 yılı kira beyan edilmesi süresi de 1 Mart itibariyle başladı. Konutlarından 2023 yılı içerisinde 21 bin liradan fazla gelir elde eden konut sahipleri ile dükkânlarından yılda 150 bin liranın üzerinde gelir elde edenler 1 Nisan sonuna kadar beyan ettikleri gelirleri üzerinden vergi ödeyecekler. Kira geliri beyan etmeyen konut sahipleriyle ilgili de verginin 1 katı vergi ziyanı cezası uygulanacak.

Kira gelirini beyan edecek Mülk sahipleri, gelir idaresi başkanlığının “gib.gov.tr” internet adresi üzerinden “hazır beyanname sistemini” doldurabilecekler, dijital vergi dairesinden hazır beyana ulaşılabilecekler.

21 Bin liranın konut kira getirisi olan veya 150 bin liranın üzerinde dükkân kira geliri olan birden fazla ortaklı mülkler için ise hisse oranlarında kira beyanı yapılacak. Kira beyannamesinde vermeyen veya hiç beyanda bulunmayan kişiler cezalı şekilde ödeme yaparken indirimden de yararlanamayacaklar. Beyanlar sonunda çıkacak vergi tutarları 1 Nisan tarihinde ödenebilecek. Talep doğrultusunda 2 taksit halinde ödeme yapılacak.

Kira beyannamesi ve tespitler konusunda konuşan konut sahipleri; “Son bir aydan beri kiralar konusunda memurlar Aksaray’da pek çok adreste tespit yaptı ve yapmaya da devam ediyor. Şu anda beyan edilecek kiraların çoğu kayıt altına alındı bile. İlerleyen günlerde birçok kişi bu konuda ceza yiyebilir. Şimdiye kadar kira gelirleri kimsenin dikkatini çekmemişti. Bundan sonraki süreçte artık düzenli olarak bu beyanlar yapılacaktır. Dükkanlar konusunda da denetimlerin yapılacağını düşünüyoruz” dediler. (Haber: E.BUDAK)

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Etiketlerde Ramazan Oyunu İstemiyoruzÖnceki Haber

Etiketlerde Ramazan Oyunu İstemiyoruz

5 Yıl Sonra İlk Bina Yükseldi Hak Sahipleri Soruyor “Peşinat ve Taksitler Ne Kadar ?”Sonraki Haber

5 Yıl Sonra İlk Bina Yükseldi Hak Sahipl...

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar