Aksaray
DOLAR31.9682
EURO35.0861
ALTIN2417.2

Etiketlerde Ramazan Oyunu İstemiyoruz

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Etiketlerde Ramazan Oyunu İstemiyoruz
Anormal fiyat artışları karşısında perişan durumda olduklarını belirten vatandaşlar zam için hiçbir fırsatı kaçırmayan fırsatçılara seslenerek “Artık Yeter” dedi.

Son yılların en büyük ekonomik krizinin içerisinde ay sonunu getirmeye çalışan dar gelirli vatandaşlar özellikle gıda fiyatlarında zam yapmak için hiçbir bahaneyi kaçırmayan fırsatçıların daha sıkı denetlenmeleri gerekirken denetlenmediklerini söylediler. Özellikle yüksek gıda enflasyonu karşısında markete her girdiklerinde aynı ürünleri almalarına karşılık sürekli daha fazla bedel ödediklerini söyleyen vatandaşalar market ve Pazar yerlerindeki etiketlerin daha sıkı kontrol edilmesini istediklerini söylediler.

Yaşanan sıkıntıyı bahane eden bazı esnafların zorunlu ihtiyaç maddeleri üzerinde sürekli zam yaptıklarını söyleyen dar gelirliler yeni bahanenin Ramazan ayı olduğunu belirterek yaptıkları açıklamalarda; “Son 2-3 yılıdır ülkemizde zam için hiçbir fırsatı kaçırmayan ve denetimsizlikten servetlerini katlayan kişilerin sayısı arttı. Özellikle zorunlu ihtiyaç maddeleri dediğimiz gıda ve temizlik ürünlerinde yapılan zamların arkası bir türlü kesilmiyor. Herkesin zam için bir bahanesi oluyor ve bu zamları denetim olmadığı için dillerinin döndüğü gibi yapıyorlar. Şimdi rahmet ve bereket ayı olan Ramazan ayına giriyoruz. Şimdiden gıda ürünlerinin fiyatlarında hareketlenme başladı bile. Bu konuda denetim yapması gerekenlerden artık denetimleri yapmalarını istiyoruz. Alt gelir gurubu denilen kitlenin artık bırakın iki yakasının bir araya gelmesini dayanacak gücü kalmadı. Birçok memur 35-40 bin lira gibi rakam ile geçinemiyoruz derken bizler 10 ile 17 bin arasındaki maaşlarla hayatta kalmaya çalışıyoruz. Kredi kartı borçlarının artık asgari tutarlarını bile ödeyemez duruma geldik. Markete her girdiğimizde ürünlerin fiyatları değişmiş oluyor. Artık Ramazan ayı ile birlikte çarşı Pazar gibi gıda ürünlerinin satıldığı yerlerde denetim yapılması gerekiyor” uyarısında bulundular. (Haber: E.BUDAK)

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Pelinsu Yıldırım Demir; “İçinizden Bir Başkan Geliyor”Önceki Haber

Pelinsu Yıldırım Demir; “İçinizden Bir B...

Bu Beyannameyi Vermeyenin Canı YanacakSonraki Haber

Bu Beyannameyi Vermeyenin Canı Yanacak

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar