Aksaray
DOLAR31.9682
EURO35.0861
ALTIN2417.2

5 Yıl Sonra İlk Bina Yükseldi Hak Sahipleri Soruyor “Peşinat ve Taksitler Ne Kadar ?”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
5 Yıl Sonra İlk Bina Yükseldi Hak Sahipleri Soruyor “Peşinat ve Taksitler Ne Kadar ?”
TOKİ Tarafından İstiklal Mahallesinde yapılacak olan 9’uncu etapta çalışmalar başlarken ilk binanın kaba inşaatı da çok kısa bir sürede tamamlandı.

Toplu Konut İdaresi tarafından 100 bin konut projesi kapsamında yaklaşık 5 yıl önce İstiklal mahallesinde başlatılan ve hak sahipleri kura çekilişi ile belirlenen konutlardaki yapım belirsizliği sona erdi. Daha önceden ihaleyi alan firmanın projeden çekilmesi ve kazdığı temellerden birisinde yaşanan üzücü kaza ve sonrasında hak sahiplerinin açıklamalarıyla Aksaray’da sürekli gündem olan İstiklal Mahallesi 9’uncu etap konut alanında çalışmalar son ihaleyi alan firmanın Kahramanmaraş ilindeki çalışmalarını tamamlamasının ardından hızlı bir şekilde başladı. Yaklaşık bir ay öncesinde başlayan çalışmalar alanda sürerken ilk binanın kaba inşaatı da tamamlandı. Çalışmaların sürdüğü alanı merak eden hak sahipleri günlük değişimi sürekli takip ediyor.

Yaklaşık 5 yıl geciken projedeki ödeme belirsizliği konusunda da bir açıklama beklediklerini kaydeden hak sahipleri yaptıkları açıklamalarda; “İstiklal Mahallesindeki TOKİ çalışmaları nihayet başladı ve çok hızlı bir şekilde ilerliyor. Alandaki haftalık değişim bile gözle fark edilebiliyor. İlk binanın kabası tamamlanmak üzere. Şimdi diğer temel alanlarında da çalışmalar sürüyor. Aradan 5 seneye yakın zaman geçse de çalışmaların başlaması ve hızı bizleri mutlu etti. Şimdi en büyük sorunumuz buranın peşinatı ve taksiti konusundaki belirsizlik. Bu konutlar açıklandığında ve çıktığındaki rakamlara göre nasıl bir değişim olacak bunu bilmiyoruz. Bununla ilgili de hiçbir yere ulaşıp sorma şansımız yok. Basın aracılığı ile taksit ve peşinatlar konusunda bir açıklama bekliyoruz. İnşallah bu çalışmalar bitene kadar sürer de bu sefer evlerimize kavuşuruz. Artık TOKİ projeleri haricinde bizlerin ev alma şansı kalmadı. Dar gelirli için tek şans TOKİ. En büyük sıkıntımız taksit ve peşinat. Bu konuda bizlere bir açıklama yapılırsa ödeme zamanı bu peşinatları ayarlayabiliriz” dediler. (Haber: E.BUDAK)

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Bu Beyannameyi Vermeyenin Canı YanacakÖnceki Haber

Bu Beyannameyi Vermeyenin Canı Yanacak

Dinçer ‘Cadde’ Esnaflarını DinlediSonraki Haber

Dinçer ‘Cadde’ Esnaflarını Dinledi

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar