Aksaray
DOLAR31.9682
EURO35.0861
ALTIN2417.2

Bölgenin Kış Sporları Merkezi Olmaya Aday

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bölgenin Kış Sporları Merkezi Olmaya Aday
Hafta sonu kar keyfi yaşamak isteyen Aksaraylılar Hasan dağı bölgesine akın ederken kayak merkezi olmayan bölgedeki vatandaşlar yatırım çağrısını tekrarladı.

Türkiye’nin en önemli tarih ve doğa turizm alanlarından olan Aksaray’da kış ayının gelmesi ile Hasan dağı bölgesi hafta sonları insan akınına uğruyor. Beklenen kar yağışının yaşanmaması ve hafta sonlarını evlerinde geçirmek istemeyen vatandaşların ilk tercihleri arasında gelen Hasan dağı bölgesine akın eden binlerce Aksaraylı kar ve doğanın tadını çıkartırken soğuk havaya aldırış etmeden mangal keyfi yaptı.

Aileleri ve yakınlarıyla bölgeye gelen vatandaşlar Hasan dağı bölgesinin turizme özellikle de kış turizmine kazandırılması için yatırımların yapılması gerektiğini belirterek yaptıkları açıklamalarda; “Aksaray gerek tarih gerekse de doğal güzellikleriyle tam anlamıyla bir turizm şehri olmasına karşılık hak ettiği değeri görmüyor. Kapadokya bölgesinin önemli bir bölümünü sınırları içerisinde bulundurmasına rağmen tarih ve kültür turizminden hak ettiği payı alamayan ilimiz ne yazık ki rakipsiz olmasına rağmen doğa turizminde de hak ettiği yere ulaşamıyor. Hasan dağı gibi bir değer sınırlarımız içerisinde. Dağın en güzel bölgesi Aksaray tarafında. Niğde’de kalan bölüm bu kadar uygun arazi yapısına sahip değil. İnsanlar çevre illerden hatta Aksaray’dan bile Kayseri’ye akın ederken Hasan dağı değerlendirilmiyor. Bölgede kayak merkezi ve uygun koşullar olmamasına rağmen insan akını oluyor. Binlerce Aksaraylı hafta sonu kar ve doğa için bölgeye akın ediyor. Kendi kendilerine karın tadını çıkartıyorlar. Ne yol durumu ne de fiziki ortam müsait olmamasına rağmen bu kalabalığı toplayan bir bölge yatırımdan sonra tam anlamıyla iç Anadolu’nun turizm merkezi haline gelir. Hasan dağı bölgesiyle ilgili vakit kaybedilmeden çalışmalar başlamalı. Bölge Erciyes veya diğer bölgeler gibi sadece kış turizmi için değil bahar ve yaz aylarında da pek çok özelliği ile yılın büyük bölümünde kullanılacak potansiyele sahip. Bölgedeki Nora antik kentinin bile turizme kazandırılması yazlı kışlı yabancı turistleri bölgeye getirecektir” dediler. (Haber: E.BUDAK)

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
AFAD’da Bir Devir Sona ErdiÖnceki Haber

AFAD’da Bir Devir Sona Erdi

Aksaraylılardan Tepki “Tapularını da Verin”Sonraki Haber

Aksaraylılardan Tepki “Tapularını da Ver...

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar