Aksaray
DOLAR31.9682
EURO35.0861
ALTIN2417.2

Aksaraylılardan Tepki “Tapularını da Verin”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Aksaraylılardan Tepki “Tapularını da Verin”
Aksaray’da vatandaşların bahçe işleri ile uğraşması için yıllar öncesinde dağıtımı yapılan hobi bahçelerinin yıllardan beri yenisinin dağıtılmaması ve ilk alanların kullanımlarına devam etmeleri sırada bekleyen vatandaşları tepkilerine neden oluyor.

Dünya’nın pek çok ülkesinde uygulanan ve emeklilerin sosyalleşmesi ve toprakla uğraşması için belediye hizmeti olarak sunulan hobi bahçeleri geçmiş dönem belediye başkanı Nevzat Palta’nın ilk döneminde dağıtılmasına rağmen yenilerinin yapılmaması ve ilk alanların halen kullanmaları veya başkalarının kullandığı iddiaları yıllardır bekleyen vatandaşların tepkilerine neden oluyor.

Yıllar öncesinde dağıtılan bahçelerle ilgili “Bahçelerin tapularını da onlara teslim edin bari” diyerek konuşan vatandaşlar; “Birçok ilde emsali olan bahçeler yıllar öncesinde Aksaray’da da yapılarak hemşerilerimize dağıtıldı. Yaklaşık 15 yıldan beri belki de daha uzun süredir alanlar kullanmaya devam ediyor. Kulağımıza gelen duyumlara göre başkalarına da kullandırıyorlar. Yıllardır bu bahçelerden alabilmek için beklememize rağmen bizlere sıra gelmek bir yana teslim edilen bir bahçe duymadık. Bu bahçelerden bizler de istifade etmek istiyoruz ama birileri sanki buraları tapulamış gibi kullanmaya devam ediyor. Bu yerler bu insanlardan alınamıyorsa yenileri neden yapılamıyor? Tarım arazilerini kiralar gibi burayı kiralayanların belki de bazıları artık hayatta bile değil. Bu yerlerin kontrol edilerek kimlerin kullandığı tespit edilmeli ve başkalarına kullandırılan alanlar tekrardan sıra bekleyenlere verilmeli. Bizler de artık bahar döneminde bahçe yapacak bir yer istiyoruz.

Bu yerler alınamıyorsa artık yeni bir alanın hobi bahçesi olarak yapılmasını ve bu kişilere verildiği kira şartlarında sırasıyla dağıtılmasını istiyoruz” dediler. (Haber: E.BUDAK)

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 1
    KIZGIN
Bölgenin Kış Sporları Merkezi Olmaya AdayÖnceki Haber

Bölgenin Kış Sporları Merkezi Olmaya Ada...

İkinci El Araç Satışlarına Dikkat!Sonraki Haber

İkinci El Araç Satışlarına Dikkat!

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar