Aksaray
DOLAR31.9682
EURO35.0861
ALTIN2417.2

AFAD’da Bir Devir Sona Erdi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
AFAD’da Bir Devir Sona Erdi
Aksaray’da en başarılı kurumlardan birisi olan AFAD il müdürlüğü görevini 8 yıldır yürüten Cezmi Türkmen’in görev yeri değişti. Türkmen Sivas AFAD müdürlüğü görevine atanırken Erzincan il müdürü Kadir Çelik Aksaray il müdürlüğüne atandı.

Aksaray’da en başarılı kurumlardan olan Afet ve Acil Durum (AFAD) müdürlüğünde 2016 yılından beri il müdürü olarak görev yapan Cezmi Türkmen Sivas il müdürlüğüne atanırken Erzincan AFAD il müdürü Kadir Çelik’te Aksaray AFAD il müdürü olarak atandı.

AFAD başkanlığı tarafından hafta sonu 33 il müdürünün görev yerleri değiştirildi. İçişleri bakanı Ali Yerlikaya tarafından da imzalandığı öğrenilen atama kararına göre 1989 yılından beri Aksaray Sivil savunma ve daha sonrasında kurulan AFAD’ın tüm birimlerinde görev yapan ve 2016 yılından itibaren Aksaray İl Afet ve Acil Durum müdürü olarak görev yapan Cezmi Türkmen’in tayini Aksaray’da üzüntü ile karşılanırken Türkmen Aksaray genelinde meydana gelen afet olaylarına müdahale hızı ve afet riski bulunan bölgelerde yaptığı risk azaltma planları ile başarılı bir süreç geçirdi. 6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesinde arama ve kurtarma koordinatörü olarak görev yapan Türkmen Aksaray AFAD ile diğer destek illerle yaptığı çalışmada gerek bölge halkı gerekse İçişleri bakanlığının yaptığı ziyaretlerde başarılarıyla gündeme gelmiş ve Elbistan’da yapılan arama kurtarma çalışmalarını kısa sürede tamamladıktan sonra çadır kentler ile konteyner kentlerin kurulumunda da başarılı grafiği ile örnek bir il müdürü olarak kayıtlara geçmişti.

1989 Yılından beri eski adı sivil savunma müdürlüğü olan ve daha sonrasında afet ve acil durum müdürlüğü olarak değiştirilen AFAD’ın tüm birimlerinde bizzat görev alan Aksaray’daki meydana gelecek olaylara anlık müdahale etmek için su altı arama kurtarma, dağcılık arama ve kurtarma, KBNR müdahale ekibi gibi pek çok birimin kurulmasında öncülük eden Türkmen yıllar öncesinde hayata geçen gönüllü AFAD personeli eğitimi ve saha çalışmalarında da Türkiye’nin birçok iline örnek gösterilecek bir ekibin eğitim ve saha çalışmaları ile de afet ve felaketlere hazır çok geniş bir ekibin kurulmasında öncülük etti.

Türkmen tarafından kurulan gönüllü ekibi AFAD teknisyen ekibi ile birlikte yaptıkları eğitim ve çalışmalar sayesinde ülke genelinde meydana gelebilecek her türlü afet ve felakete anlık müdahale edecek kapasiteye yetişirken Türkmen’in Hasan dağı fay hareketleri ile Tuz gölü fay hattı çalışmaları da Aksaray geleceği için en önemli projeler arasında yer alıyor. Son olarak Konya ovasında oluşan ve tarım arazileri ile yerleşim yerlerini tehdit eden obruklar konusunda da çalışmaların yapılması için çalışan Türkmen’in Sivas iline atanması Aksaray’da üzüntüyle karşılandı. Akdamla basın yayın ailesi olarak Sivas il müdürlüğüne görevlendirilen Cezmi Türkmen’e 35 yıldır Aksaray için yaptıkları hizmetlerden dolayı teşekkür ederken yeni görev yerinde başarılar dileriz.

Erzincan İl Müdürü Çelik Aksaray AFAD Müdürlüğüne Atandı

Geçmişi başarılarla dolu AFAD il müdürü Türkmen’den boşalan il müdürlüğü görevine Erzincan AFAD il müdürü Kadir Çelik atandı.

1967 Elazığ doğumlu olan Kadir Çelik, ilk, orta, lise ve Üniversiteyi memleketinde okudu. Fırat Üniversitesi Jeoloji Mühendisliğini 1993 yılında bitirdi. .1992-1997 yılları arasında çeşitli özel kuruluşlarda çalıştı. Memuriyete 1997 yılında Erzincan ili, Kemaliye İlçesi, Dutluca köyünde öğretmen olarak göreve başladı. 1 yıl öğretmenlikten sonra 2 yıl müdür vekili olarak görev yaptıktan sonra 2000 yılında Mülga, Bayındırlık ve iskan müdürlüğü, imar ev afet işleri şube müdürlüğünde jeoloji mühendisi olarak göreve başladı. 2005- 2010 Yılları arasında mülga, bayındırlık ve iskan müdürlüğü, imar ve afet işlerinde, imar ve afet işleri şube müdürü olarak görev yaptı.  Bu süre zarfında farklı 2 Erzincan Valisi’nden yaptığı başarılı hizmetler nedeniyle takdirname ile ödüllendirilmiştir.

Yine, afet işleri genel müdürlüğünde “Türkiye’nin afet yönetimi sisteminin iyileştirilmesi” projesi kapsamında eğitim seminerini başarı ile tamamladı.

5902 Sayılı kanunun yürürlüğe girmesiyle, 2009 yılında il afet ve acil durum müdürlüğünde göreve jeoloji mühendisi olarak başladı.2010-2011 Yılları sarında Erzincan il afet ve acil durum müdürlüğünde jeoloji mühendisi olarak görev yaptı.2013 Yılında görevde yükselme sınavında başarı göstererek afet ve acil durum yönetimi şube müdürlüğüne atandı. (Haber: E.BUDAK)

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 1
    KIZGIN
Otobüs Kazasındaki Stajyer Sürücü Detayı “Pes” DedirttiÖnceki Haber

Otobüs Kazasındaki Stajyer Sürücü Detayı...

Bölgenin Kış Sporları Merkezi Olmaya AdaySonraki Haber

Bölgenin Kış Sporları Merkezi Olmaya Ada...

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar