Aksaray
DOLAR31.9682
EURO35.0861
ALTIN2417.2

Bayram Hazırlığı Tezgâhları Renklendirdi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bayram Hazırlığı Tezgâhları Renklendirdi
Yaklaşan Ramazan bayramı öncesi hazırlıklarını tamamlayan esnaflar bayram ikramı olan şeker ve lokumları görücüye çıkarttı.

11 Ayın sultanı olan Rahmet ve Bereket ayı olan Ramazan ayının sonunda mükâfat olarak kutlanılan Ramazan Bayramı için evlerde hazırlıklar başlarken çarşı ve pazarlardaki tezgâhlar da renklenmeye başladı. Bayramlarda çocuklara ve evlere gelen misafirlere ikram olarak sunulan şeker ve lokumlar şimdiden görücüye çıkarken alış verişlerini son güne bırakmak istemeyen Aksaraylılar şimdiden yoğunluğa neden olmaya başladılar. Özellikle şehrin önde gelen yerel marketleri ile bazı işletmelerde açılan tezgâhlardaki fiyatlar ve yoğunluk konusunda konuşan Aksaraylılar; “Her sene olduğu gibi bu sene de şeker tezgâhlarının kurulması artık bayrama sayılı günler kaldığını gösteriyor. Alışverişlerimizi son güne bırakmamak adına şimdiden şeker ve lokum fiyatlarını kontrol ediyor ve bütçemize uygun fiyatlardaki ürünlerle misafirlerimize hazırlık yapıyoruz.

Bu sene her şeyde olduğu gibi şeker ve lokum fiyatlarında da çok fazla artış var. Geçtiğimiz yıldaki ürün fiyatlarıyla bu seneki ürün fiyatları arasında uçurum var. Alışveriş bütçemizin büyük bölümü bu sene şeker ve lokum için harcanacak. İyi bir çeşit yapmaya kalksak ortalama bin 500, 2 bin lira gibi bir ücret ödememiz gerekiyor. Ama artık fiyatlar konusunda ne yaparlarsa yapsınlar tepki bile gösteremiyoruz. 100 lira artık çocuk harçlığı yerine geçti” derken işletme sahipleri de bu yılki ilgiden memnun oldukların ı belirterek yaptıkları açıklamalarda; “Her sene olduğu gibi bu sene de Ramazan ayına 10 gün bir süre kala tezgâhlarımızı hazırladık ve halkımızın beğenisine sunduk. Bu yıl elbette ekonomik sebeplerden dolayı fiyatlar arttı. Bu artış halkımızı şaşırtıyor ve tezgâhlara gelenlerin bir kısmı fiyat araştırması yaptıklarını söylüyorlar. Şu anda Aksaray’ın her köşesindeki marketler ve diğer satış yapılan noktalarda ürün fiyatları neredeyse aynı. İlgi iyi. Alışveriş için son günü beklemeyen istediği çeşidi istediği oranda alarak bu sorunu ortadan kaldırıyor. Şu anda tezgâhlarda kilosu 500 lirayı aşan çeşitlerimiz de mevcut. Bu ürünlere ilgi az. Daha fazla kilogram fiyatı olarak 200 lirayı aşmayan ürünler tercih ediliyor. İlgiden oldukça memnunuz” dediler. (Haber/Fotoğraf: E.BUDAK)

 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kira Beyannameleri İçin Süre 5 Nisan’a UzatıldıÖnceki Haber

Kira Beyannameleri İçin Süre 5 Nisan’a U...

ASÜ’de Sahnelenen Oyunda Varoluş Ele AlındıSonraki Haber

ASÜ’de Sahnelenen Oyunda Varoluş Ele Alı...

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar