Aksaray
DOLAR31.9682
EURO35.0861
ALTIN2417.2

Anket Oyunları Başladı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Anket Oyunları Başladı
31 Mart yerel seçimleri için süreç devam ederken seçime sayılı günler kala nerede ve nasıl yapıldığı belli olmayan sonuçlar yayınlanmaya başlandı.

31 Mart yerel yönetimler seçimi için son 15 güne girilirken adayların Ramazan ayı nedeniyle hane ziyaretleri de yoğunlaştı. Aksaray’ın değişik mahallelerindeki iftar sofralarına misafir olan adaylar kurdukları diyalog ve samimi pozlarla çalışmalarını sürdürürken iftar sonrası da teravih namazının ardından ev ziyaretlerini sürdüren belediye başkan adayları 5 yıllık süreçle ilgili projelerini anlatıp seçmenlerden oylarını istiyorlar.

Seçim çalışmaları adaylar için yoğun tempoyla devam ederken son günlerde Aksaray’dan ve Ankara’dan bazı anketler kamuoyuna yayınlanmaya başlandı. Anketlerin ortan özellikleri arasında birbirleriyle en ufak bir benzer sonuç göstermemesi ve sonuçların belli partilerin oylarını yükseltmesi ve favori gösterilen adayları da neredeyse baraj altı göstermeleri anketlere olan güvenin tamamen yok olmasına neden oldu. Nerde ve nasıl yapıldığı belli olmayan anketlerle ilgili kaynak da gösteremeyen partililerin kendi parti guruplarından bu sonuçları yaymaları konusundaki ısrarları da anketlerin sahte olduğu yönünde görüşlerin artmasına neden oluyor.

Son dönemdeki sosyal medyada yer alan anketler konusunda konuşan ve kendilerine veya yakınlarına bu şekilde bir soru bile sorulmadığını belirten vatandaşlar ise; “Aksaray’da son günlerde sosyal medya sayfalarında yayınlanan anketler paylaşılmaya başlandı. Bizim bildiğimiz kadarıyla veya arkadaşlar ile akrabalardan duyduğumuz kadarıyla kimseler Aksaray’ın anketini yapmamış. Bu anketler nerelerde ve nasıl yapıldı. Kimlerin hayal ürünü bunu da bilmiyoruz. Sosyal medya sayfalarında anket yapmaya çalışanların her zaman çuvalladığını gördük. Çünkü sosyal medya sayfaları ile halkın sadece bir kısmına ulaşırken buraya müdahale eden partililer toplu şekilde oy kullanarak sonuçları etkiliyorlar. 31 Mart akşamı asıl anketi halk yapacak bu anket yaptıklarını ifade eden kişilerde kendi yalanlarıyla ortada kalacaklar. Bu seçimin favorisini bilmiyoruz, ama duyduğumuz anketlere halen gülüyoruz” dediler. (Haber: Elif BUDAK)

 

Anahtar Kelimeler:
  • 1
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Etiketlerin Ateşi SönmüyorÖnceki Haber

Etiketlerin Ateşi Sönmüyor

Narkotiğin 2 Aylık KarnesiSonraki Haber

Narkotiğin 2 Aylık Karnesi

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar