Aksaray
DOLAR31.9682
EURO35.0861
ALTIN2417.2

Etiketlerin Ateşi Sönmüyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Etiketlerin Ateşi Sönmüyor
Ülke genelinde etkili olan ekonomik krizi bahane eden fırsatçılarında destekleri ile artışın devam ettiği gıda ürünlerinde Ramazan ayı ile etiketlerdeki yukarı yönlü hareket hız kazandı.

Yaklaşık bir yıldır etkisini artıran yüksek enflasyon dar ve orta gelirli vatandaşları perişan ederken denetimsizliğin verdiği cesaret ile fırsatçıların cepleri şişmeye devam ediyor. Özellikle Ramazan ayı konusunda denetim bekleyen vatandaşlar artan fiyatlar karşısında perişan duruma gelirken yapılmayan denetimler nedeniyle çarşı ve Pazar yerlerinde etiket değişimleri dur durak bilmeden sürüyor.

Zorunlu ihtiyaç maddeleri konusunda denetim beklemelerine rağmen denetimlerin yeteri kadar yapılmadığını iddia eden Aksaraylılar yaptıkları açıklamalarda; “Neredeyse bir senedir marketlerde de Pazar yerlerinde de fiyatlar yerinde durmuyor. Bu memlekette menemen bile lüks yemekler arasına girdi. Elbette bazı şeylerin fiyatları arttı ama her gün zam gelecek kadar fiyatlar artmıyor. Ramazan ayı konusunda fiyatların daha fazla artacağını hepimizde biliyoruz. Bu artışlar Ramazan ayının 15’ina kadar sürecek ve ondan sonra da tekrar normale dönecek. Her yıl bu ayda böyle bir sorunu yaşıyoruz. Bu süreçte birileri halkı soymaktan bıkmadı, usanmadı. Pazara çıkanlar domatesi alırken bir saat hesap yapmaya başladılar. Yağan yağmur, esen rüzgar, asgari, ücrete yapılan zam, petrol fiyatlarındaki değişim hepsi bu fiyatların artması için bir sebep olarak bizlere açıklanıyor ama bu ülkede insanların önemli bir kesimin 10 bin ile 17 bin gibi gelirlerle geçinmek zorunda olduğunu düşünmüyorlar. Aksaray’ın maddi durumunu kafeler caddesine giden ve toplumun sadece yüzde 5’ini bile oluşturmayan zenginlerle ölçüyorlar. O zenginleri kafelerde görüyoruz ama vergi listelerinde neredeyse çoğunu görmüyoruz. Aksaraylıların ortalama gelirlerini ve yaşam standartlarını kafeler caddesi ile değil Pazar yerleri ile kıyaslasınlar. Ama artık birileri artık bu fiyatlar konusunda bir iş yapsın” dediler. (Haber: E.BUDAK)

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, Aksaray'da partililerle iftarda buluştuÖnceki Haber

İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, Aksaray...

Anket Oyunları BaşladıSonraki Haber

Anket Oyunları Başladı

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar