Aksaray
DOLAR31.9682
EURO35.0861
ALTIN2417.2

Narkotiğin 2 Aylık Karnesi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Narkotiğin 2 Aylık Karnesi
İl emniyet müdürlüğü narkotik suçlarla mücadele şubesi il genelinde yaptığı uyuşturucu savaşına hız verirken 2024 yılının ilk 2 ayında yapılan çalışmalar sayesinde 46 zehir taciri parmaklıklar ardına yollandı.

Aksaray’da uyuşturucu ve zehir tacirleri ile mücadelesine devam eden il emniyet müdürlüğü narkotik şubesi ekipleri 2024 yılında zehir tacirlerinin korkulu rüyası haline geldiler.

Özellikle il merkezi, ilçe merkezleri ile şehirlerarası yollarda yaptıkları başarılı operasyonlar ile yüklü miktarda uyuşturucuya el koyan narkotik polislerinin başarıları grafiklere de yansıdı. Narkotik polisleri 1 Ocak-29 Şubat 2024 tarihleri arasında yaptıkları çalışmalarda narkotik suçlar kapsamında 183 şüpheliye işlem yaptı. İşlem yapılan 183 kişiden 46’sı sevk edildikleri mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Bu süreçte yapılan operasyonlar kapsamında;

68 Gram eroin,

3 Kilo 922 gram esrar,

2 Kilo 879 gram metamfetamin,

2 Kilo 457 gram bonzai (sentetik kannabinoi)

13 Bin 226 adet de uyuşturucu özellikte hap ele geçirildi.

Ele geçirilen malzemeler ile geleceğimizin teminatı olan gençlerin uyuşturucuya erişimleri önlenmiş olurken en büyük gelir kapısı uyuşturucu ticareti olan bölücü terör örgütü PKK’ya da ağır mali darbeler vurulmuş oldu. Ayrıca otoyol ve şehirlerarası yollarda ele geçirilen uyuşturucular sayesinde sadece Aksaray’da değil Batı illerindeki gençlerin de uyuşturucuya erişimlerini önleyen polis ekiplerinin başarıları bir önceki yılla karşılaştırıldığında ele geçirilen uyuşturucunun gram bazında miktarında yüzde 396 artış, adet bazında da yüzde bin 574 artış olduğu ortaya çıktı.

Okul Önleri Boş Bırakılmıyor

Zehir tacirlerinin hedef kitlelerinden olan lise ve dengi çağlardaki çocuklar konusunda da işi sıkı tutan narkotik polisleri okul çevrelerini bir an olsun boş bırakmıyor. Özellikle lise ve dengi okulların okul giriş çıkış saatlerinde şok uygulamalar ile okul harici şahısların öğrencilere erişimlerini önleyen polis ekiplerinin çalışmaları sayesinde okullarda her türlü suç olayı konusunda sorun en aza indirildi.

(Haber: E.BUDAK)

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Anket Oyunları BaşladıÖnceki Haber

Anket Oyunları Başladı

Meksikalı Kadın Turist Olarak Geldiği Aksaray'da Müslüman OlduSonraki Haber

Meksikalı Kadın Turist Olarak Geldiği Ak...

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar