Aksaray
DOLAR31.9682
EURO35.0861
ALTIN2417.2

Yollarda Seçim Hareketi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Yollarda Seçim Hareketi
31 Mart yerel seçimlerine sayılı günler kala yaşadıkları yerlerden oy kullanmak için akrabaları için yola çıkanların yoğunluğu başladı.

31 Mart tarihinde yapılacak olan belediye başkanlığı, belediye ve il genel meclis üyelikleri ile muhtarlık seçimleri için adayların saha çalışmaları yanında oy taşıma süreçleri de hızlandı. Özellikle yaşadıkları il merkezlerinden belde ve köylere nakillerini aldıran vatandaşların hareketlerine başka illerdeki hısım ve akrabalarına destek vermek için Aksaray’dan ayrılacak olanların ulaşım taleplerinin seçim öncesi ve seçim sonrası terminallerdeki yoğunluğun arttırması beklenirken seçimler sonrasında da bayram tatili için memleketlerine gitmek isteyen vatandaşların hareketi ile şehirlerarası yollarda yoğunluk bekleniyor.

Türkiye’nin Doğu-Batı ve Kuzey-Güney kavşağı konumunda olan ve gün içerisinde binlerce aracın geçiş yaptığı E- Karayolunda yaklaşan bayram öncesi ve 31 Mart seçimleri için denetimlerini arttıran trafik polisleri ile trafik jandarmaları özellikle toplu ulaşım araçları üzerindeki denetimlerini sıklaştırdılar. Güvenlik görevlileri durdurdukları şehirlerarası yolcu otobüslerinde sürücülerin yeterlilik belgeleri ile Takograf kontrollerini yaparken yolcuların da koltuklarındaki emniyet kemerlerini kullanmaları konusunda uyarılarda bulunurken yük taşımacılığı yapan kamyon ve TIR araçları da yine tek tek tonaj kontrolünden geçirilirken sürücülerin dinlenme zamanları ve hız sınırları dikkatli şekilde kontrol ediliyor. Aksaray Sınırları içerisinde geçmişteki tecrübelerinden dolayı bir olumsuzluğun yaşanmaması için denetimlerini sürdüren polis ve jandarma ekiplerinin uygulamaları sayesinde şehirlerarası kara yollarında meydana gelen trafik kazalarının sayısında büyük oranda azalma oldu. Yapılan denetimlerin bu hafta itibari ile daha da sıklaşacağı öğrenilirken sürücülerden dinlenme, hız sınırları ile trafik işaret ve işaretçileri konusunda duyarlı olmaları istendi. (Haber: E. BUDAK)

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Sanayici “Makul Bir Rakam Bekliyoruz”Önceki Haber

Sanayici “Makul Bir Rakam Bekliyoruz”

IPARD III Birinci Çağrı Bilgilendirmesi YapıldıSonraki Haber

IPARD III Birinci Çağrı Bilgilendirmesi...

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar