Aksaray
DOLAR31.9682
EURO35.0861
ALTIN2417.2

Sanayici “Makul Bir Rakam Bekliyoruz”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Sanayici “Makul Bir Rakam Bekliyoruz”
Aksaray’da eski sanayi sitesi içerisinde kalan esnaflar TOKİ ile yapılan görüşmelerin detayları ve ödeme şartlarıyla ilgili net bir açıklama beklediklerini kaydettiler.

Aksaray belediyesi ve TOKİ işbirliği ile yapımı tamamlanan ve geçtiğimiz yıl esnafların yüzde 90’ına yakının taşınmasıyla faaliyete geçen yeni sanayi sitesinde dükkân sahibi olamayan ve eski sanayi sitesi içerisinde çalışmalarını sürdürmek zorunda kalan sanayi esnafları Aksaray belediyesi. Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası ve TOKİ’nin yeni yapılacak dükkânlarla ilgili net bir fiyat açıklama yapması gerektiğini söylediler.

Özellikle yeni yapılan dükkânlar için telaffuz edilen rakamların sanayide hiçbir esnaf tarafından karşılanamayacağını belirten esnaflar açıklamalarında; “Bizler harabeler içerisinde insan sağlığı için de çok büyük sıkıntı olan bir alanda ekmek kavgamızı sürdürüyoruz. Burada kalan esnafların bir kısmı kooperatif beklentisi ile kalırken bir kısmı da o tarihte esnaf olmadıkları için mevcut sanayiden dükkân alamadılar. Sonrasında bu esnaflar için talep toplama dönemi başlayınca mevcut sanayiden dükkân alarak çok farklı fiyatlara satarak para kazanan kişiler ile sanayici olmayan kişilerle beraber bizlerde dükkân başvurusu yaptık. Başvuru sayısı çok fazla olunca dükkânlarda beklentilerin üzerinde kıymetlendi. Şimdi bu sanayi içerisinde dükkân bekleyen esnaf sayısı ile o sanayide yapılan dükkânlara başvuru yapan kişilerin sayısı aynı mı? Bu sayıların neden bu kadar arttığı araştırılmalı. Bir tarafta iş yapmak için harabeler içerisinde çalışan esnaflar diğer tarafta da al sat yapmak için başvuru yapan tüccarlar. Sanayici olmayana bu alandan dükkân verilmemesi gerekiyor.

Bununla beraber bizlerin duyduğumuz rakamlar Aksaray’da esnaf olan hiçbir esnaf tarafından ödenemez. Ne peşinatının ne de taksitlerinin çalışarak ödenme şansı yok. Bu dükkânlarda burada çalışmayan insanların ellerine geçecek ve sonrasında yine kiracılık düzeni sürecek. Eski sanayi alanı konusunda sürekli planlamalar yapılırken kimse gelip bizlere halimizi sormuyor. Yeni sanayi alanında yapılan dükkânlarda her duvarı iki esnaf ortak kullanıyor. Bu fiyatı neye göre belirleyecekler? Duyduğumuz rakamlar doğru ise veya daha fazlası olursa bunu kimlere ne şartlarla verecekler bu konuda artık TOKİ’nin net bir açıklama yapması gerekiyor. Esnaflar bu paraları bir gecede toplayamazken birileri bu rakamları bir anda öder ve sonrasında sanayiye ilk taşınan veya dükkân alan bazıları gibi 4-5 katına satarak servetlerini katlarla. Sanayicinin ekmek kapısı birilerinin rant kapısı olmasın” dediler. (Haber: E.BUDAK)

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan “21 Yılda Aksaray’a 88 Milyarlık Yatırım Yaptık”Önceki Haber

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan “21 Y...

Yollarda Seçim HareketiSonraki Haber

Yollarda Seçim Hareketi

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar