Aksaray
DOLAR31.9682
EURO35.0861
ALTIN2417.2

Yetkililer Uyarıyor “Oyuna Gelmeyin”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Yetkililer Uyarıyor “Oyuna Gelmeyin”
Son dönemde il genelinde pek çok vatandaşın cep telefonlarına gelen aramalar ve kısa mesajlar ile sözleşme yenileme talepleri konusunda uyaran yetkililer aramaları onaylamadan önce müşteri temsilcilerini vatandaşların kendilerinin arayıp aramayı teyit etmelerini istediler.

Son yıllarda artan telefon dolandırıcılığı olaylarında her geçen gün yeni boyutlara geçen dolandırıcılık şekilleri konusunda yeni tedbirler alınmaya devam edilirken son günlerde cep telefonlarına gönderilen kısa mesajlar ile sözleşme yenileme talepleri veya 0850 ile başlayan numaralardan gelen telefonlara itibar edilmemesini isteyen yetkililer aramalar ve mesajlara onay verilmemesini ve ilgili GSM firması ile internet hizmeti alınan firma ile kendilerinin irtibata geçmesini ve olayın doğruluğu teyit etmesini isteyen yetkililer açıklamalarında; “Son yıllarda artan dolandırıcılık olaylarında her gün yeni bir boyuta geçiliyor.

Alınan tedbirler sayesinde önlenen dolandırıcılık olayları şekil değiştirerek yeniden karşımıza çıkıyor. Özellikle teknolojinin geldiği nokta itibariyle yeni dolandırıcılık yolları bulmakta zorlanmayan dolandırıcılar son dönemde internet sağlayıcı firmalar veya GSM şirketleri adında 0850 ile başlayan numaralardan arayarak sözleşme sürelerinin sonlandığı ve yeni sözleşme için yapılması gerekenleri sıralamaya başlamışlar. Sözleşme süresi olan kullanıcılar bu konuda şirket merkezlerinden bu durumu sorgulamaya başlayınca arayan kişilerin şirketler olmadığı ortaya çıktı. Aksaraylılardan bu konuda kendilerine gelen telefonlara itibar etmemelerini ve onay vermeden veya mesajlara dönüş yapmadan ilgili firmaların numaralarına kendilerinin ulaşıp aramaları teyit ettirmelerini ve daha net soruları sorarak cevapları almalarını istiyoruz.

Bununla beraber GSM ile internet sağlayıcı firmalar da zaman, zaman benzeri aramaları yaparak daha 1 sene veya daha az süre kalmasına rağmen müşterilerini yeni sözleşmelere ikna ederek daha yüksek bedeller talep etme yollarına gidiyorlar. Bu nedenle vatandaşların kendilerine gelen aramalarda aceleci davranmamalarını ve konuyu anlamdan arayan firma gerçek bile olsa onay vermemelerini istiyoruz” dediler. (Haber: E.BUDAK)

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
ASÜ’deki Kişisel Sergi İlgiyle Takip EdildiÖnceki Haber

ASÜ’deki Kişisel Sergi İlgiyle Takip Edi...

Yatırımın Yönü Faize DöndüSonraki Haber

Yatırımın Yönü Faize Döndü

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar