Aksaray
DOLAR31.9682
EURO35.0861
ALTIN2417.2

Yeni Hastane Faaliyete Geçti

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Yeni Hastane Faaliyete Geçti
Aksaray’ın en büyük sorunlarından birisi haline gelen sağlık alanında yapımı tamamlanan hastane ek binası faaliyete geçti.

Devam eden pandemi sürecine rağmen eleştirilerin hiç tükenmediği Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesinde devam eden inşaat çalışmalarının ardından hastane ek binası olarak adlandırılan 200 yataklı kadın doğum ve çocuk hastanesi olarak planlanan alan da eksiklerinin tamamlanmasının ardından Aksaraylıların hizmetine girdi. Hastane ek binasının tamamlanmasının ardından hastane içerisindeki çocuk ve kadın doğum bölümleri yeni yerinde hizmet vermeye başladı. Uzun süredir hastanede aynı alanda hizmet veren çocuk acil ile yetişkin acilleri de uzun aranın ardından ayrıldı. Yeni hastanenin tamamlanması ve çocuk acilin de bu alana taşınmasının ardından hastane yoğunluğunda da azalma olduğu gözleniyor. Günlük 20 bin kişinin ziyaret ettiği hastaneyle ilgili vatandaş memnuniyeti ile ilgili çalışmaların sürdürüldüğü  hastanede doktor ve randevu konusunda yaşanan sıkıntıları çözmek için hastane içerisine yerleştirilen cihazlarla randevu alamayan hastaların tedavi edilmesi için çalışmaların da başlatıldığı öğrenildi.

Yapılan çalışmalar ve ek binanın tamamlanmasının sorunları çözmeye yetmediğini belirten vatandaşlar; “Türkiye’nin her yerinde sağlık yatırımları ve gelinen noktalarda sürekli ileriye gidilmesine karşılık Aksaray’da ne yazık ki bu durumda geriye dönüş var. Neredeyse hiçbir doktordan randevu alınamıyor. Hastane içerisine gelip de muayene olma şansımız da yok. Sürekli olarak bir tanıdık arayarak muayene olmaya çalışıyoruz. Özel hastanelere giden vatandaş sayısını da açıklasalar gerçek sağlık kalitesi de ortaya çıkmış olur. Yeni bina bizim derdimize nasıl bir çare olacak bunu merak ediyoruz. Aksaray Valisinden başka bu sorunu çözmek için çaba sarf eden kimsenin olduğuna inanmıyoruz. MHRS diye bir sistem var buraya normal vatandaş olarak girsin sayın yetkililer bir randevu almaya gayret etsinler bizleri daha iyi anlarlar. Her şeye rağmen içi boş da olsa yeni bina Aksaray’a hayırlı olsun. Belki bundan sonraki yönetim içini doldurur” dediler. (Haber:E.B)

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 2
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Dükkansız Kalan Sanayi Esnafları İçin Yeniden Talep ToplanacakÖnceki Haber

Dükkansız Kalan Sanayi Esnafları İçin Ye...

Köye Dönüş İçin Bin 305 Başvuru YapıldıSonraki Haber

Köye Dönüş İçin Bin 305 Başvuru Yapıldı

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar